5 Ocak 2016 Salı

GÖLGELER KİTABI - ( NOWHERE BOYS: THE BOOK OF SHADOWS ) - ( 2016 )


Film aslında avusturalya'nın en sevilen dizilerinden biridir ve çok beğenildiği için beyazperdeye aktarılmıştır. Felix adındaki bir genç yanlışlıkla sihirli bir kitabın kapağını açar bu kitap gölgelerin kitabıdır. Kötüler artık serbest kalmıştır bu yüzden dünyadaki herkes tehlike altındadır. Felix bu durumu arkadaşlarınada söyler ve sadece onlar bu durumu durdurabilir.

KAYNAK : http://www.fullhdfilmizlesene.org/bilim-kurgu-filmleri-izle/golgeler-kitabi-nowhere-boys-book-of-shadows/
Devamını Oku »

SİL BAŞTAN - ( ETERNAL SUNSHINE OF THE SPOTLESS MIND ) - ( 2016 )


İki yıl boyunca beraber olduğu sevgilisinden oldukça şaşırtıcı bir haber alan Joel Barish, bir teknolojik deneye katılan sevgilisine ilişkilerini tamamen hafızasından silinmeden hatırlatmaya çalışmaktadır. Yani Barish’in kim olduğunu bile hatırlamamaktadır. Bu gelişme üzerine küplere binen adam, aynı prosedürü kendi üzerinde de gerçekleştirmek ister.
Film, adamın hafızaları silinirken, yaşanılan ilişkiyi gözler önüne serer. Adam da bir kez daha oldukça iyi başlayan ve sonradan tadı kaçan ilişkiyi izler. Fakat zaman geçtikçe ve sıra yaşanılan güzel şeylere gelince, üzerindeki müdaheleyi durdurmak ister. Pişman olmuştur!

KAYNAK : http://www.beyazperde.com/filmler/film-40191/
Devamını Oku »

ASSASSIN'S CREED - ( 2016 )


Genetik kodunun kilidini kırması ile atalarının hatıralarına erişim sağlayabilen Callum Lynch, 15. yüzyıl İspanya'sında yaşayan atası Aguilar'ın maceralarını kendi hafızalarında yer alacak kadar canlı bir şekilde deneyimler. Gizli bir topluluk olan Suikastçiler'in soyundan geldiğini öğrenen genç adam yeni kazandığı beceriler ile baskıcı ve güçlü organizasyon Templer'ın karşısına çıkar. Callum, günümüzde de varolan Templar organizasyonunu alt etmek için geçmişindeki bilgi ve tecrübesini kullanacaktır.
Michael Lesslie’nin orijinal senaryosundan çekilecek filmin yönetmen koltuğunda Justin Kurzel otururken filmin başrolündeki suikastçi Callum'u ise Michael Fassbender canlandırıyor. Filmin kadrosunda Marion Cotillard, Jeremy Irons, Brendan Gleeson, Khalid Abdalla, Michael K. Williams gibi isimler yer alıyor.

KAYNAK : http://www.beyazperde.com/filmler/film-198730/
Devamını Oku »

BİLİNMEZE YOLCULUK - ( APPROACHING THE UNKNOWN ) - ( 2016 )


Astronot William Stanaforth Mars'a gitmeye hazırlanan bir astronottur. Ondan önceki astronotlar gibi o da uzayı keşfetme ve Mars'ta yaşam bulabilme ümidini taşımaktadır. Ancak o da tıpkı her tek kişilik görevin olduğu gibi kendi görevinin de zorluklarıyla karşılacaktır. Mars'ta yapayalnız bir adam olmak sandığından çok daha zorlayıcı bir ağırlığı da beraberinde getirir.

Yönetmen koltuğunda Mark Elijah Rosenberg'in oturduğu filmin senaryosu da yöetmenin elinden çıkma. Filmin başrollerini ise Mark Strong, Luke Wilson, Sanaa Lathan ve Anders Danielsen Lie üstleniyor.
Devamını Oku »

WARCRAFT : İKİ DÜNYANIN İLK KARŞILAŞMASI - ( 2016 )


World of Warcraft oyununun sinema filmi olan yapım farklı ırkların karşı karşıya geldiği fantastik bir dünyayı beyazperdeye taşıyor. Ork savaşçılarının ülkeleri yok olmuştur ve hayatta kalanlar yeni bir koloni oluşturmak amacıyla, Azeroth krallığının eteklerine gelirler.  Azeroth krallığı barışçıl ortamdan yana olsa da eşikteki bu savaş kaçınılmazdır. İki dünyayı birleştiren kapı açıldığında, bir ordu yıkım bekler, diğeri de yok olma ihtimaliyle karşı karşıyadır. Bu karşıt gruplardan iki kahraman, ailelerinin, halklarının ve ülkelerinin kaderini belirleyecek bir çatışma yoluna girerler. Filmin yönetmenliğini Moon filmiyle sinemaya esaslı bir giriş yapan, genç neslin umut vaadeden yönetmenlerinden Duncan Jones yer alırken, oyuncu kadrosunda ise  Travis Fimmel, Paula Patton, Ben Foster, Dominic Cooper, Toby Kebbell, Ben Schnetzer, Rob Kazinsky ve Daniel W isimleri yer alıyor. Filmin yapımcıları ise Legendary Pictures, Blizzard Entertainment ve Atlas Entertainment firmaları.

Kaynak : http://www.beyazperde.com/filmler/film-129526/
Devamını Oku »

SPECTRAL - ( 2016 )



3 boyutlu olarak gösterime girecek olan bilim-kurgu ve gerilim filminin yönetmen koltuğunda fantastik filmlerin usta yönetmeni Nic Mathieu oturur. New York şehrini ele geçirmek isteyen doğaüstü güçlerle savaşmaları için bir araya getirilen özel harekât ekibi şehir merkezine gönderilir. Filmin oyunca kadrosunda Max Martini, James Badge Dale ve Emily Mortimer yer alıyor.

Kaynak : http://www.beyazperde.com/filmler/film-199299/
Devamını Oku »

5.DALGA ( The 5th Wave) - ( 2016 )




İnsan görünümlü uzaylılar tarafından yapılan saldırıdan kurtulan genç bir kız, kaybolan erkek kardeşini aramaya koyulur. Kardeşini arama çalışmalarına uzaylı olup olmadığı belirsiz olan bir çocuk yardımcı olacaktır. Dünyanın sonunu getirecek olan 5. dalgadan kaçmak için başka çaresi kalmayan Cassie (Chloë Grace Moretz)'nin bu yabancıya güvenmekten başka çaresi kalmamıştır. 5th Wave Rick Yancey’nin çok satan romanından esinlenerek  Susannah Grant, Akiva Goldsman ve Jeff Pinkner tarafından yazılarak beyaz perdeye aktarıldı.Başrollerini Chloë Grace Moretz, Nick Robinson, Ron Livingston, Maggie Siff, Alex Roe, Maria Bello, Maika Monroe ve Liev Schreiber’ın paylaştığı filmin yönetmen koltuğunda J Blakeson oturuyor.

KAYNAK : http://www.beyazperde.com/filmler/film-204646/
Devamını Oku »

KILL COMMAND - ( 2016 )




İnsanlar hep fazlasını istedikleri için bir sürü araştırmalar deneyler yapmaktadırlar aslında en büyük tehlikeyi kendi elleriyle yaratacaklarının pekte farkında değildirler. Askeri alanda dünya'nın tek hakimi olmak isteyen ve bu nedenler robot deneyleri yapan bir grub insan tarafından yapılan çalışmalar sonucu robotlara yapay zeka yani bir akıl kazandıran buluşları sonucunda oluşan robotlar ilk olarak askerleri sonra kendini üreten profesörleri öldürdükten sonra insanlar ve robotlar arasında büyük bir savaş başlayacaktır.
Devamını Oku »

ARQ - ( 2016 )



İnsanlığın en büyük sorunlarından bir tanesi her geçen gün enerji ihtiyacının artması ve kaynakların azalmasıdır. Bu yüzden bazı bilim adamları bir laboratuvar'da yeni keştettikleri bir enerji kaynağı üzerinde çalışmaktadırlar. Normal bir hayat süren bir çift ise akşam yatarlar gözlerini açtıklarında ise birden ne olduğunu anlayamaz kendini farklı bir yerde laboratuvar da olduğunu anlarlar. Bu olaylar arka arkaya sürekli yaşanır artık laboratuvar'da ne yapıldığını anlamaya çalışırlar.
Devamını Oku »

MORGAN - ( 2016 )



Yönetmenliğini Luke Scott'ın üstlendiği filmin senaryosu ise Seth W. Owen'a ait. Film, bir kurumsal risk yönetimi danışmanının laboratuar ortamında yapılan yapay bir varlığın hayatını sonlandırmak için karar vermek zorunda olmasını işliyor.

Devamını Oku »

WESTWORLD - ( DİZİ ) - ( 2016 )



Westworld ya da Batı Dünyası, yapay bilincin ortaya çıkması ve suçun evrimiyle ilgili karanlık bir yolculuğu anlatmaktadır.

Yakın gelecekle geçmişin yeniden canlandırılabileceği kavşağın ta kendisidir. Asil ya da ahlâksız demeden insanca tüm arzular burada gerçek olur.
Devamını Oku »

MISIR'IN TANRILARI ( GODS OF EGYPT ) - ( 2016 )


Set, karanlığın acımazsız tanrısı, Mısır tahtını devralır. Barışçıl ve varlıklı olan imparatorluğu yıkar, kargaşa ve çatışmaların içine düşürür. Birkaç cesur isyancı Set’in karşısındadır. Sevgilisi tanrı tarafından tutsak edilen genç bir hırsız, Set’i tahtan indirmek ve yenmek için güçlü tanrı Horus’tan yardımını ister. Bu olağanüstü aksiyon-macera filminde, insanoğlunun hayatta kalmak için aşkını kurtarmaya çalışan bir ölümlü kahramana olan Bek’e bel bağlamasını konu alınıyor.

Yönetmenliğinde Kehanet ve Ben Robot filmleriyle tanınan  yönetmen Alex Proyas uzun bir aradan sonra beyaz perdeye geri dönüyor. Nikolaj Coster Waldau, Brenton Thwaites, Gerard Butler, Courtney Eaton ile Geoffrey Rush gibi ünlü  oyuncuların rol aldığı filmin seneryosu  Matt Sazama, Burk Sharpless tarafından yazıldı.
Devamını Oku »

MARSLI (THE MARTIAN) - ( 2016 )




Mars gezegenine astronotların gönderildiği bir görevde, Mark Watney isimli astronot şiddetli bir fırtına sonrası öldü sanılarak ekibi tarafından terk edilir. Fakat Watney hayattadır ve kendisini Mars’ta yapayalnız bulur. Elindeki sınırlı olanaklarla, zekasını ve dayanıklılığını kullanarak dünyaya yaşadığına dair bir sinyal göndermeye çalışır. Milyonlarca mil uzakta NASA ve uluslararası bilim insanları durmaksızın bu ‘Marslı’nın eve dönmesi için uğraşırken, ekip arkadaşları da tehlikeli bir kararın eşiğine gelecektir...Geçtiğimiz yılın en sevilen bilimkurgu kitaplarından biri olan Andy Weir imzalı The Martian, ülkemizde de yakın zamanda "Marslı" adıyla basılmıştı. Marsta mahsur kalan maharetli astronot Mark'ın günlüklerinden derlenen çetin bir hayat mücadelesini anlatan filmin başrolünde Matt Damon yer alırken kadroda kendisine Sean Bean, Kate Mara, Jessica Chastain, Jeff Daniels ve Michael Pena gibi isimler eşlik ediyor. Yönetmen koltuğunda ise türün sevilen yönetmeni Ridley Scott var.

Devamını Oku »

DOKTOR STRANGE - ( 2016 )



Başarılı cerrah Stephen Vincent Strange, geçirdiği bir trafik kazası sonucunda elindeki sinirler zarar görünce artık mesleğini yapamaz hale gelir. Tüm yaraları iyileştirebilen, Tibet'te yaşamakta olan Ancient One adlı büyücünün varlığını öğrenmesi onun için yeni bir umut olur. Tibet'e giden cerrah sandığından çok daha büyük güçlerle karşılaşacaktır.
Marvel aleminin sevilen süper karakterlerinden biri olan Doctor Strange'in öyküsünü perdeye taşıyan filmde Doktor Strange'i İngiliz oyuncu Benedict Cumberbatch canlandırırken filmin yönetmen koltuğunda, ağırlıklı olarak korku-gerilim projelerinin aranan ismi haline gelen Scott Derrickson oturuyor. 

Devamını Oku »

TERMINUS - ( 2016 )



Bazen başımıza gelen kötü şeyler iyi olacak şeylerin habercisi olabilir. David Chamberlain, büyük bir kaza geçirir ve ölümün eşiğine gelir. Bu kazanın ardından ise daha önce hiç rastlamadığı bir şey görür. Gördüğü bu şey karşısında şaşkına dönen adam gördüğü şeyi tarif etmeye çalışır fakat tarifsiz olan bu şey dünyanın kaderini değiştirecek bir oluşumdur. Terminus filmi 22 Ocak 2016 tarihinde vizyona girmiş bir bilim kurgu filmidir.
Devamını Oku »

HARBINGER DOWN - (2015)



Balinalar üzerine araştırma yapan bir grup bilim insanı, Bering Denizi'nde Harbinger adında bir gemiye konuk olur. Bir grup balinanın, zamansız göç yolu değişiminin nedenlerini araştıran grup denizde Sovyetler Birliği'nden kalma bir uzay aracının kalıntılarına rastlarlar. Meraklarına yenik düşen grup, bir felakete yol açmak ve kendi sonlarına hazırlamak üzere olduklarının farkında değildir.
Devamını Oku »

THIRST - ( KANA SUSAYANLAR ) - ( 2015 )



Biraz kurak olsada kamp ve keşif yapmaya müsait bir bölgede bir grup arkadaş çadır kurmayı ve orda hem eğlence hemde güzel zamanlar geçirmeyi planlamaktadır. Gittikleri yerde tam olarak ne olduğunu bilmedikleri ve küre şeklinde bir cisim bulurlar bu cisimi bulduktan sonra ölüm ile kalım arasındadırlar. Ne oldukları belli olmayan canavarlarla baş başa kalacaklardır.
Devamını Oku »

EX MACHINA (2015)



Henüz 24 yaşındaki Caleb, sadece Silikon Vadisi'nin değil dünyanın da en önemli teknoloji şirketinde yazılım uzmanı olarak çalışmaktadır. Şirketin gizemli CEO’su Nathan ise hem şirketten hem insanlardan uzakta, özel bir dağ evinde yaşamaktadır. Caleb, düzenlenen bir yarışmada, Nathan'ın dağ evinde 1 haftalık bir 'ödül' kazanır. Fakat içine çekileceği deneyden habersizdir. 'Ava' adında güzel bir robot kızın bedeninde, dünyanın ilk gerçek yapay zekası Caleb'i beklemektedir. Yönetmenliğini ve senaristliğini Alex Garland'ın üstlendiği bilimkurgu filminin başrollerinde Oscar Isaac, Domhnall Gleeson ve Alicia Vikander yer alıyor. Yılın en merakla beklenen filmlerinden Ex Machina, “insanlık sonrası fütüristik şok filmi” ve “vizyoner bir bilimkurgu” olarak şimdiden kült filmler arasına girdi.

KAYNAK : http://www.beyazperde.com/filmler/film-219931/
Devamını Oku »

51.BÖLGE - ( 2015 )




15 Mayıs 2015 ABD gösterim tarihli Area 51 adlı Bilim Kurgu, Gerilim ve Korku türde ki film Oren Peli tarafından yönetilmiş ve Christopher Denham ile Oren Peli ikilisi tarafından yazılmıştır. IMDB’de 4,2 değerinde aldığı puanı korku, gerilim türüne göre normal sayabiliriz. Reid Warner, Darrin Bragg ve Ben Rovner gibi isimlerin başrol kadrosunda yer aldığı film 91 dakikalık seyir keyfi sunuyor ve 7 Milyon Dolar hasılata sahiptir.

Komplo teorileri ile ilgilenen 3 arkadaş yasak bölge (51. Bölge)’ye giderek hükumetin sır gibi sakladığı uzaylı projesini araştırmak isterler. Uzaylılarla teması ispatlamak için her şeyi kaydetmeyi planlayan 3 arkadaş bir şekilde yasak bölgeye gizlice girmeyi başarırlar fakat hayal bile edemeyecekleri şeylerle karşılaşmak üzeredirler…

Devamını Oku »

PREDATOR DARK AGES - ( PREDATOR KARANLIK ÇAĞLAR ) - ( 2015 )



İngiltere topraklarında büyük savaşçı olan Predatorlere karşı tapınakçılar savaş açmış onların yaşam sürdüğü topraklarda onları yok etmeye çalışmışlardır. Fakat istedikleri gibi Predatorleri öldürmek okadar da kolay olmayacaktır.
Devamını Oku »

DEBUG - ( ÖLÜMCÜL SİSTEM ) - ( 2015 )


Bilgisayar konusunda uzman 6 hacker gencin yapay zekaya karşı maç yapmaları için gönderildikleri bir uzay mekiğinde başlarına gelen olayları konu alan bir yapım. Orjinal Adı: “Debug 2014” Sitemizdeki Adı: Ölümcül Sistem Türkçe Dublaj izle - Debug Yapımcı Ülkesi (Country): ABD Yapım Yılı ve Gösterim Tarihi: 2014 – 7 Şubat 2015 (Japonya) Türü: Bilim Kurgu , Korku Yönetmen: : David Hewlett Senarist: : David Hewlett Başrollerde: Tenika Davis, Adrian Holmes, Kerr Hewitt

Devamını Oku »

INFINI - ( 2015 )


Özel bir arama kurtarma ekibi Dünya dışında madencilik faaliyetlerinde görev yapan bir koloninin biyolojik salgına maruz kalması sonucu gönderilir ve burada hayatta kalmayı başaran tek kişi Whit Carmichael adında biridir. Üstlendikleri bu görevi her ne koşulda olursa olsun başarıyla tamamlamaları gerekmektedir…
Devamını Oku »

JÜPİTER YÜKSELİYOR - ( 2015 )




Öyle bir evren düşünün ki insanoğlu besin zincirinin en alt basamağında duruyor. Hizmetçilik yapan sıradan genç bir kadın olan Jupiter Jones ise büyük bir suikastın hedefinde... Jupiter Jones dünyaya geldiğinde ileride sıra dışı olaylar yaşayacağına dair birçok işaret vardır. Aradan yıllar geçer ve artık genç bir kadındır. İnsanların evine temizlikçi olarak gider, ilişkileri ise genelde sorunlarla sona erer. Bir gün genetik mühendislik ürünü eski asker Caine dünyaya iner; amacı ise Jupiter'i bulmaktır. Zira evrenin tek hakimi olan ölümsüz Kraliçe, çıkartılan genetik haritalara göre bu genç kadının kendi hükümdarlığının sonunu getireceğini düşünmektedir... En son Bulut Atlası filmiyle izleyici karşısına çıkan Wachowski Kardeşler'in senaristliğini ve yönetmenliğini üstlendikleri filmin oyuncu kadrosunda Mila Kunis, Channing Tatum, Eddie Redmayne, Sean Bean gibi yıldız isimler yer alıyor.

Devamını Oku »

TOXIN - ( TOKSİN ) - ( 2015 )


Sürekli değişik deneyler yapan büyük bir ilaç firması bulduğu ölümcül virüsü yerin altındaki insanlara zorla deneterek serumunu bulmaya çalışacaktır. Sonrasındaki planı ise bu virüsü insanlara yaymak olacaktır.
Devamını Oku »

SYNCHRONICITY - ( 2015 )



Synchronicity filminde bir grup bilim adamı zaman yolculuğu ile ilgili çalışmalar ve araştırmalar yapmaktadır. Bu bilim adamları bir şirketin sponsorluğunda zaman makinesi yapmaya çok yaklaşmışlardır. Bilim adamlarımızdan bir tanesi zaman makinesinin deneme aşamasında denek olarak kendini kullanır. Bu saatten sonra olaylar çok daha ilginç bir hale gelecektir. Bilim adamımız geçmişe dönmüştür. Geçmişe dönmesi ile fark ettiği ayrıntılar onu çok ilginç olayların içine doğru sürükleyecektir.
Devamını Oku »

YARINA DÖNÜŞ - ( 2015 )


2040 yılında geçen hikayede, genç ve parlak bir bilimadamı geçmişe e-posta göndermenin bir yolunu bulur ve buluşunu, sevgilisini kötürüm bırakan trafik kazasını engellemek için kullanmaya karar verir...
Devamını Oku »

EQUALS - ( AŞK UĞRUNA) - ( 2015 )


Başrollerinde Kristen Stewart ve Nicholas Hault'un yer aldığı bilim kurgu filmi Aşk Uğruna'nın yönetmen koltuğunda Like Crazy'den tanıdığımız Drake Doremus oturuyor.
Aşk Uğruna ütopya kılıfına sokulmuş bir distopyada, açgözlülük, fakirlik, şiddet gibi duyguların olmadığı bir dünyada geçiyor. Yeni bir evrede yaşayan insanlık depresyon, aşk, nefret gibi duygularını geri plana iterek duygulardan kurtulma yoluna gidiyor. İlk başlarda insanlığı kurtaracak bir "çözüm" gibi görülen duygusuzlaşma bütün dünyada kusursuzca işlerken, bir hastalığa yakalanarak tekrar hissetme yeteneğini kazanan baş karakterlerimiz kendilerini bir aşkın içinde buluveriyor.

KAYNAK : http://www.beyazperde.com/filmler/film-224950/
Devamını Oku »

ADVANTAGEOUS - ( 2015 )



Yakın gelecekte ekonomik sıkıntıların gölgelemiş olduğu bir kentte yaşayan Gwen ve kızı Jules’un tüm istikrarsızlıklara rağmen kendi hayatlarını yaşamaya çalışmalarını konu edinen film bilimkurgu ve drama olarak kategorilendirilmiş.
Devamını Oku »

YARININ SINIRINDA - ( 2014 )



Yakın gelecekte dünyayı ele geçiren Mimics adlı uzaylı birliği, birçok büyük şehri yok eder ve milyonlarca insanı ölümün eşiğinde bekletir. Dünyada hiçbir ordu, onların hızına, silahlarının gücüne ve de en önemlisi telepati yoluyla emir verme ve uygulama güçlerine ulaşamaz. Artık dünyadaki tüm ordular bu uzaylı sürüsüne karşı güçlerini birleştirmek durumundadır ve bu güç birliği dışında ikinci bir şansları yoktur. Subay Bill Cage daha önce bu savaşlardan hiçbirine katılmamış tecrübesiz bir askerdir ve atıldığı yeni görevi onun için bir nevi intihar anlamına gelmektedir. Beklenen olur; Cage dakikalar içerisinde öldürülür... Fakat bu bir sonu değil, yeni bir başlangıcı doğurur. Cage, sıradışı bir şekilde cehennem gibi bir günde uyanır, kendini kırılması zor bir döngünün içerisinde bulur. Buna göre her seferinde ölüp sonrasında yeniden dirilip aynı savaşı bir kez daha tekrarlamak zorundadır. Her geri dönüşünde daha güçlü, daha zeki ve Mimics'lerle daha kolay başa çıkabilir hale gelse de kendine verilen iş dünyanın en zorlu görevidir.
Başrollerini Tom Cruise, Emily Blunt ve Charlotte Riley 'nin paylaştığı filmin yönetmenliğini Doug Liman üstleniyor.

Devamını Oku »

YILDIZLARARASI ( INTERSTALLER ) - ( 2014 )



Teknik bilgisi ve becerisi yüksek olan Cooper, geniş mısır tarlalarında çiftçilik yaparak geçinmektedir; amacı iki çocuğuna güvenli bir hayat sunmaktır. Onlarla yaşayan Büyükbaba Donald çocuklara göz kulak olurken, henüz 10 yaşındaki kızı Murph şaşırtıcı bir zekaya sahiptir. Geçmişte bıraktığı biliminsanı kariyerini özleyen Cooper'un karşısına bir gün beklenmedik bir teklif çıkar ve ailesinin, dahası insanlığın güvenliği için zorlu bir karar alması gerekir... Christopher Nolan'ın, Jonathan Nolan ile kaleme aldığı ve yönetmenliğini sırtladığı filmin yıldız oyunculardan oluşan oyuncu kadrosunda Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain, Matt Damon, Bill Irwin, John Lithgow ve Michael Caine gibi isimler yer alıyor. Bilimkurgunun yanı sıra dramatik öğeler de içeren filmin senaryosu Fizikçi Kip S. Thorne'nun evrendeki 'Solucan Delikleri' teorisinden ilham alıyor.

Devamını Oku »

LUCY - (2014)




Tayvan'ın başkenti Taipei'nin suça batmış yeraltı dünyası sokak çeteleri, mafya ve işbirlikçi polisler tarafından yönetilirken en aktif ticaret, uyuşturucu ağı üzerinden yürütülür. Eğlenmeyi seven, sıradan bir genç kadın olan Lucy, birkaç gece beraber takıldığı Richard yüzünden kendisini bir anda en azılı uyuşturucu şebekelerinin birinin içine düşmüş bulur. Vücudunun içine kurye olması için yerleştirilen yeni bir tür sentetik uyuşturucu, beklenmedik bir şekilde Lucy'nin vücuduna nüfuz edip kanına karışmaya başlayınca mucizevi bir durumla yüzleşir. Lucy'in damarlarında dolaşan kimyasallar, ona insanüstü yetenekler kazandırmıştır! Artık akıl okuma, telekinezi ve acıyı hissetmeme gibi güçlere sahip olan genç kadın beyinin tüm algı kapılarını sonuna kadar açacaktır... Ünlü Fransız sinemacı Luc Besson'un senaryosunu yazıp yönetmenliğini yaptığı filmin başrolünde Scarlett Johansson bulunuyor.

Devamını Oku »

P.K - ( 2014 )




P. K. şehirde gezinen bir yabancıdır ve daha önce kimsenin sormadığı basit sorular sorarak onlara cevaplar arar... Başka bir galaksiden gelen Peekay'ın; gerçek tanrıyı aramasını konu edinen film izleyenini karakterinin bu arayışı üzerinden felsefik yolculuklara çıkarırken, aşk ve hayat dolu sıcacık bir hikayeye odaklanır. Rajkumar Hirani'nin yönetmenliğini yaptığı filmin başlıca rollerinde Aamir Khan, Anushka Sharma ve Sanjay Dutt yer almakta.

Bana göre dünya tarihinde din ve inanç adına yapılmış en iyi filmdir. Bir çocuk dahi anlayabilir. Sorgulayıp doğruya ulaşmak ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi.Bu filmde dinler eleştirilmemiş, din tüccarları eleştirilmiş.

Devamını Oku »

I ORIGINS - ( KÖK ) - ( 2014 )



Bir moleküler biyoloji uzmanı ve laboratuvarda incelemelerini yaptığı arkadaşları ile yaptıkları deneyin sonunda insanları etkileyecek büyük bir buluşa imza atarlar.  Bilim kurgu tarzında ki filmin yazarlığını ve yönetmenliğini Mike Cahill yapmıştır.

Devamını Oku »

ALIEN ABDUCTION - ( 2014 )



Tatil yapan bir aile, Kuzey Carolina’da, gerçek hayatta Brown Mountain Lights fenomeni olarak bilinen, bir uzaylı tehditi ile karşı karşıya kalırlar.
Devamını Oku »

UZAY İSTASYONU 76 - ( 2014 )




 Jack Plotnick’in yönetmenliğindeki 2014 – ABD yapımı Uzay Yolu 76 full izle filminde Joel Michaely yapımcılığını üstlenirken, başrollerde de Liv Tyler, Robert Hoffman, Patrick Wilson ve Matthew Bomer gibi aktörler yerini almıştır. Uzay araştırmaları için yeni bir yardımcı kaptan atandıktan sonra insanlar ve makineler barış içersinde hayatlarını sürdürmektedir. Yeni kaptan geldiğinde ise bazı dostlukların sona erdiğini göreceksiniz.
Devamını Oku »

TIME LAPSE - ( ZAMAN SAPMASI ) - ( 2014 )



Üç yakın arkadaş gizemli bir cihaz bulurlar. Kısa süre sonra bu cihazın inanılmaz bir mucize gerçekleştirdiğini anlarlar. Alet, 24 saat sonrasının fotoğraflarını göstermektedir. Geleceği tahmin için kullanmaya başladıkları bu tuhaf cihaz, bir süre sonra rahatsız edici bazı fotoğraflar göstermeye başlar. Üç arkadaş, kendilerini tehlike dolu olayların tam ortasında bulurlar.
Devamını Oku »

KADER - PREDESTINATION (2014)




Sıkı bir bilimkurgu filmi olan Predestination, zamanda seyahat edip olmuş ya da olası olayların önüne geçmeye veya suçluları yakalamaya çalışan bir zamansal ajanın hikayesini konu eder. Gizli bir serivise bağlı çalışan ajanın son görevi ise; 1975 yılında New York'ta yaptığı bir patlamada 11.000 insanın ölümünden sorumlu olan Fiyasko Bombacısı adlı kişiyi bulup bu patlamanın hiç yaşanmamış olmasını sağlamaktır... Görevi için 1970 yılına New York'ta bir barda, barmen olarak çalışmaya başlayan ajan orada “Evlenmemiş Anne” rumuzlu John isimli bir köşe yazarıyla tanışır. Küçük bir bar sohbetiyle başlayan ikilinin sohbeti, gecenin ilerleyen saatlerinde daha da derinleşir...

KAYNAK : http://www.beyazperde.com/filmler/film-226449/
Devamını Oku »

SİNYAL ( THE SIGNAL ) - ( 2014 )



Nick ve Jonah MIT’de hackleme tutkusu olan iki birinci sınıf öğrencisidir. Bu iki genç Nick’in kız arkadaşını 1 yıllığına okumaya gittiği yeni üniversitesine yerleşmesine yardım etmek için onu kendileri götürmeye karar verirler. Bu sırada da yol üstünde gördükleri ilgi çekici yerleri ziyaret ederler. Fakat onlarla uğraşmaktan sıkılmayan hacker onları bu araba yolculuğunda da yalnız bırakmaz. Göçmen ismindeki hacker’ın yerini tespit ettiklerinde ise onu görmeye gitmekten başka şey düşünemezler. Çölün ortasında Göçmen ile yaptıkları korkunç yüzleşmeden sonra üçlü uyandıklarında kendilerini hapis bulurlar. Neden hapis olduklarını anlamakta zorluk çekerken kendilerinden çok daha önemli bir hikâyenin sadece bir bölümü olduklarını anlarlar.

Kaynak : http://www.sinemalar.com/film/221056/the-signal
Devamını Oku »

TRANSCENDENCE - ( EVRİM ) - ( 2014 )



Dr. Will Caster, büyük buluşlar yapmış, şimdilerde ise bir önemli yapay zeka projesini yürüten bir bilimadamıdır ve bu nedenle teknoloji karşıtı birtakım radikal grupların tepkisini çekmektedir. Nihayetinde bu kişilerin istedikleri teknolojik yardımı yapmadığı için bir terörist grubun saldırısına uğrar ve cinayete kurban gider. Kendisi gibi bilim adamı olan eşi Evelyn, Will'in beynini gelişmiş bir süperbilgisayara entegre eder. Will'in bedeni ölmüştür ama beyni eşiyle yeniden iletişime geçer. Dahası Will, bağlı olduğu bilgisayardan internet aracılığı ile tüm dünyayı yaklaşan terörist tehlikeye karşı uyarmaya başlar. Fakat terörist grup Will'in hala hayatta olduğunu fark edince, super-bilgisayarı yok etmek için harekete geçerler...
Yönetmenliğini Wally Pfister'ın üstlendiği filmin senaryosu Jack Paglen'e ait. Başrol ise bu türde görmeye alışık olmadığımız bir isim olarak Johnny Depp.

Kaynak : http://www.beyazperde.com/filmler/film-214763/
Devamını Oku »

EARTH TO ECHO - ( 2014 )


Sıkı dostlar Alex, Tuck ve Munch her daim macera peşinde koşarken macera onları bulur. Yaşadıkları mahallede yapımı başlayan bir inşaat tuhaf bir durum başgösterir, zira cep telefonlarına kimliği belirsiz bir yerden okuyamadıkları türden mesajlar gelmektedir ve bu durumu ailelerine açıklarlar. Ne var ki çocuklarını iyi tanıyan aileleri, bu mesajları çocuklarının hayal gücüne yorar. Şimdi iş başa düşmüştür ve üç dost aradıkları cevapları bulabilmek için yola koyulur. Kısa bir süre sonra gece karanlığının içerisinde ilk bakışta devasa bir kayaya benzeyen bir cisimle karşılaşırlar ve hemen ardından gizemli bir mavi ışık yanmaya başlar...
Dave Green'in ilk uzun metraj deneyimine imza attığı filmin başrollerini Teo Halm, Brian "Astro" Bradley ve Reese Hartwig paylaşıyor.
Devamını Oku »

HANGAR 10 - ( 2014 )



Kötü şöhretli Rendlesham Ormanı UFO olayından 33 yıl sonra aynı bölgede üç metal dedektörü meraklısı sakson altını avcılığı yaparken inanılmaz UFO görüntüleri yakalarlar. Navigasyon cihazları bozulduğunda hava kararmıştır. Kendilerini bir korkunç bir uzaylı karşılaşması içinde bulurlar.
Devamını Oku »

PROJECT ALMANAC ( SONSUZLUK PROJESİ ) - ( 2014 )


Bir genç, eski doğum günü kayıtlarında bir anda olmaması gereken bir silüet görür. Biraz daha dikkatli incelediğinde bunun bizzat kendisi olduğunu fark eder. Kayıttaki görüntüsüne anlam vermeye çalışırken, bu olayı anlattığı arkadaşlarıyla birlikte babasının bodrumda saklı eşyalarını araştırmaya başlar. Meraklı gençler bir kutuda elektronik aletler ve bir yapım şeması bulur. İşlerini bitirdiklerindeyse ellerinde nasıl isterlerse öyle kullanabilecekleri bir zaman makinası vardır. Başta derslerden geçmek, kaçırdıkları konsere gitmek gibi masum "geri dönüşler" yapsalar da, kısa sürede işler çığırından çıkacaktır. İddiaları kazanmak için kullandıkları Almanac, tarihte sapma yapacak olaylara yol açacaktır. Yönetmenliğini Dean Israelite'nin üstlendiği filmin senaryosu Jason Pagan ve Andrew Stark ikilisine ait. Oyuncu kadrosunda ise Jonny Weston, Sofia Black D'Elia, Michelle DeFraites, Ginny Gardner, Patrick Johnson yer alıyor.
Devamını Oku »

EXTRATERRESTRIAL - ( 2014 )



Grave Encounters ile korku - gerilim severlerin radarına yakalanan Vicious Kardeşler'in yeni filmleri, Spielberg'ün ET.  efsanesinin tüm sevimliliğini ters yüz etmeyi planlıyor!

Bir grup gencin, ormanın ücra bir köşesindeki kulübede hafta sonlarını geçirme planlarının, uzaylıların saldırısı sonucunda bozulmasını konu alan film; senarist - yönetmen kardeşlerin ilk filmlerinin aksine, fazlasıyla 80'ler korku - gerilim konseptinden besleniyor!

Kaynak: http://www.beyazperde.com/filmler/film-230203/
Devamını Oku »

SCINTILLA - THE HYBRID - ( 2014 )



Sovyet Kuvvetlerine ait özel bir yeraltı laboratuvarında insan-uzaylı melezleri üretmeye başlamışlardır. Fakat İngiliz hükümeti bu izinsiz ve insanlığa aykıı deneyleri engellemek için bir tim oluşturur. Büyük bir birlik oluşturup yeraltı tünellerine inen askerler burada karşılaştıkları ilginç canlılara karşı yaşam mücadelesi vereceklerdir. 2014 yapımı olan bu İngiliz bilim-kurgu filmi sizlerle olacak. Yönetmenliğini Billy O’brien’in üstlendiği bu yapımda senaryoyu Robson Green , Steve Clark ve G.P. Taylor gibi ünlü isimler kaleme almıştır. Filmde yer alan oyuncular ise Morjana Alaoui , Antonia Thomas , Jumayn Hunter , Craig Conway ve Adam Fogerty şeklindedir. 

Devamını Oku »

LISTENING - ( DİNLEYİŞ ) - ( 2014 )


 Dahi seviyesinde zeki fakat beş parasız bir grup yüksek lisans öğrencisi, zihin okuyan bir teknoloji geliştirirler ancak bu teknoloji hayatlarını mahveder ve özgür iradelerinin geleceğini tehdit eder. 
Devamını Oku »

EJECTA - ( ÖLÜMCÜL TEMAS ) - ( 2014 )


Nasa destekli bir grup bilim insanı asker destekli tesise William adında bir adamı sorgu amaçlı getirir ve o bölgede olan olayları sert bir üslupla da olsa aydınlatmak ister. Zaman ilerledikçe olaylar gerilimli bir hal almaya başlayacaktır.
Devamını Oku »

ELYSIUM - ( YENİ CENNET ) - ( 2013 )



Düşük bütçeli District 9 ile tanınan yönetmen Neill Blomkamp'ın yeni projesi yine uzak gelecekte, 2154 yılında geçiyor ve yine uzayla yakın temas halinde ilerliyor. Bu seferki görev ise çoktan çökmüş olan dünyayı ve beraberinde insanlığı daha temiz bir dünyaya taşımak. Tıpkı Prometheus'yi çağrıştırırcasına, Yunan mitolojisine göndermeler içeren Elysium'da, 2154 yılında dünyada hala varlığını sürdürebilen yegane iki sınıfın çatışması temel alınmakta. Elysium'un varsıl ve şanslı "egemenleri" teknoloji alanında üst düzey bir gelişim gösteren gezegenlerinde lüks içerisinde yaşarken; "çürümüş dünya"da geri kalan kalabalık insan topluluğu tedavi ihtiyaçları için bile Elysium'a ihtiyaç duymaktadır. Ancak iki gezegen arasında yapılan anlaşmalar gereğince Elysium'a girmeleri kesin suretle yasaktır. Ta ki Elysium'a gitmekten başka çaresi kalmayan Max isimli sıradan bir adam çıkana dek...
"Büyülü-Gerçekçi" tonlardaki temasıyla, 2154 yılının atmosferine dair, futuristik bir sınıf-çatışması filmi olarak Elysium, özellikle hard-core bilimkurgu hayranlarına hitap ediyor.

Kaynak : http://www.beyazperde.com/filmler/film-182991/
Devamını Oku »

THE HOST - ( GÖÇEBE ) - ( 2013 )


Dünya bir uzaylı türünün istilasına uğramış ve maalesef insanlık virütik biçimde yayılan bu çok güçlü türe yenik düşmüştür. İnsan bedenlerine hiçbir zarar vermeden bilinçlerini ve ruhlarını ele geçiren ve Wanderer denilen bu tür bir şekilde dünyaya da barışı getirmiştir. İstila sonrası bedeni ve zihni ele geçirilmeden kalan bir avuç insan grubu yakalanmadan yaşamaya çalışmaktadır. Melanie Stryder'dan bu insanlardan biriyken Jared Hower adında hala 'insan' olan bir genç ile karşılaşır ve ikili çok geçmeden aşık olur. Güvenli bölgede olmadıkları için Melanie bir şekilde yakalanır ve istilacıların eline geçer. Bedeni ve zihni artık ele geçirilmiştir. Melanie'nin güçlü duygularını ve iradesini kullanarak yeryüzünde yaşayan son insanların yerini tespit etmeye çalışan güçler, genç kıza tam anlamıyla hakim olabilmişler midir?
Alacakaranlık serisiyle dünyayı sallayan Stephenie Meyer'ın romanından bilim-kurgu ve gerilim sinemasının başarılı yönetmeni Andrew Niccol tarafından uyarlanarak beyazperdeye aktarılan filmin başrolünü ise genç oyuncu Saoirse Ronan üstleniyor.

Kaynak : http://www.beyazperde.com/filmler/film-173053/
Devamını Oku »

ENDER'S GAME - ( UZAY OYUNLARI ) - ( 2013 )




'Ender's Game', 2070 yılında geçen, fütüristik bir film. Dünyaya yapılan bir 'alien' saldırısı sonrasında hayatta kalmak için savaşmaya başlayan insanlık, gezegenlerini ele geçirmeye çalışan 'Buggers' isimli yaratıklara karşı büyük bir mücadeleye girişirler. Görevinde başarılı olmaya çalışan insanoğlu, bu dünyadışı yaratıkları yok etmek için özel olarak çalışacak olan IF isimli seçkin bir ordu kurar. Hikayemizin başkarakteri Andrew Ender Wiggin ise özel yeteneklere sahip bir çocuktur ve bazı çocuklar gibi o da gelecekte bugger'lara karşı savaşması için özel olarak eğitilir.
Orson Scott Card'ın romanından beyaz perdeye uyarlanan filmin senaryo ve yönetmen koltuğunda 2005 yılında çektiği 'Tsotsi' filmiyle 'Yabancı Dilde En İyi Film' Oscar'ını kazanan Gavin Hood bulunuyor.

Kaynak : http://www.beyazperde.com/filmler/film-45645/
Devamını Oku »

THE LAST DAY ON MARS ( MARSTAKİ SON GÜNLER ) - ( 2013 )


Bir grup astronot Mars'ta keşif görevine gittiklerinde, yabancı bir bakterinin kendilerine nüfuz etmesiyle tek tek hayatlarını kaybetmeye başlarlar. Bu bakteri bir ekip üyesinin yaşadığı kaza sonucu aralarına sızmıştır. Kurtarılmayı beklerlerken aynı zamanda hayatta kalabilmek için mücadele verirler.
İngiliz yönetmen Ruairi Robinson’ın ilk uzun metrajlı filmi olan bilimkurgu türündeki yapım, Sydney J. Bounds’un kısa hikayesinden Clive Dawson tarafından senaryolaştırılmış. 
Devamını Oku »

Yukarı Git