13 Ocak 2017 Cuma

İSKOÇYA'DAN TÜRKİYE'YE KADAR UZANAN 12.000 YILLIK BÜYÜK YERALTI TÜNELLERİ !





İskoçya'dan Türkiye'ye kadar uzanan 12.000 yıllık büyük yeraltı tünelleri!

İskoçya'nın kuzeyinden başlayıp Türkiye'ye kadar ulaşan binlerce tünel bulunuyor. Bu tüneller içerisindeki en etkileyici olanı ise 12.000 yıllık büyük tünel. Tünellerin yapılış amacı tam olarak bilinmese de bazı ikna edici tahminler var.

İskoçya'nın kuzeyinden başlayıp Akdeniz'e ulaşan binlerce tünel bulunuyor. Bu tüneller içerisindeki en etkileyici olanı ise 12000 yıllık büyük tünel.

Bazı uzmanlar bu tünellerin insanları yırtıcı hayvanlardan korumak için yapıldığına inanırken, bir diğer kısım ise, birbirine bağlı bu tünellerin insanların savaştan veya şiddetten korunarak güvenli bir şekilde seyahat edebilmesi için yapıldığı fikrini öne sürmekte. Yani bu tüneller bir çeşit antik yeraltı otobanı olarak tanımlanıyor.

Daha ileri boyutta ve birazda hayalperest bir yaklaşımla bir kesim ise, bu tünellerin yeraltı dünyasına bir geçiş kapısı olarak görülebileceğini dile getirmekte.

Alman arkeolog Dr Heinrich Kusch, bu tünellerin kanıtının tüm kıtadaki yüzlerce Neolitik yerleşim bölgelerinin altında bulunduğunu söylüyor.

Dr Heinrich Kusch, "Antik Dünya'ya Açılan Yeraltı Kapısının Sırları (Secrets Of The Underground Door To An Ancient World)" adlı kitabında, "bu tünellerin birçoğunun 12000 yıl gibi uzun bir süreden sonra hala duruyor olması, orijinal (ilk) tünel ağının muazzam olduğunun kanıtıdır" diyor.

Avrupa sınırları içerisinde bu tünellerden binlerce bulunuyordu:

Alman Arkeolog Dr. Kusch; “Almanya’da binlece metre uzunluğunda tüneller keşfettik. Avusturya’da da yüzlercesiyle karşılaştık. Bu muazzam tüneller tüm Avrupa Kıtası’nda bulunuyor ve binlercesi mevcut.” diyor.



Tüm Avrupa'da İskoçya'nın kuzeyinden Akdeniz'e kadar bu tünellerin binlercesi var.


Bu tünellerin birçoğu 70 cm genişliğinde olan oldukça dar. Yani sadece bir insanın sürünerek geçebileceği kadar geniş. Bazı bölümleri ise daha genişçe yapılmış ve bu bölümlerde oturma yerleri, depolar, hatta odalar var.
Secrets Of The Underground Door To An Ancient World adlı kitapta, tünel girişlerine sonrada şapellerin inşa edildiği de yazıyor. Şapellerin inşa edilmesinin sebebini ise; kilisenin, bu tünellerin inançsızlardan miras kaldığı düşüncesinden korktuğu ve bu düşüncelerin önüne geçmeye çalışması olarak değerlendiriyor Dr Heinrich Kusch.

Benzer tüneller diğer kıtalarda da mevcut. Amerika'da millerce uzunluğa sahip birçok yeraltı geçitleri var.

Bu tüneller neden inşa edildi? Atalarımız güvenliği yeraltında aradıkları için mi inşa ettiler acaba?

Antik efsanelerin çoğu; eski zamanlarda, yerüstünde meydana gelen birçok afetten söz etmektedir. Yine birçok mit ve efsane ilk insanların bu yeraltı tünelleri, mağaraları, hatta şehirlerinde yaşadıklarından bahseder.

Kaynak : Daily Mail - Ancient Codes

Devamını Oku »

Yukarı Git