5 Ocak 2016 Salı

PREDATOR SERİSİ - ( 1987-2015 )



Predator Dutch (Arnold Schwarzenegger) ve komandoları CIA tarafından Güney Amerika ormanlarında esir tutulan rehineyi bulup getirmekle görevlendirilirler. Görev başarılı olur ama dönüş yolunda gizemli bir yaratığın onları izlediğini farkederler. Ölüm artık onlara çok yakındır.

Özel bir arama kurtarma timinin lideri olan Binbaşı Alan "Dutch" Schaefer (Arnold Schwarzenegger) ve komandoları, Orta Amerika'nın balta girmemiş ormanlarında bulunan gerillaların elindeki rehineleri kurtarma görevi alırlar. Görev bölgesine adım attıkları andan itibaren akıl almaz olaylarla karşılaşmaya başlarlar. Önceki görevlere gönderilen askerlerin derisi yüzülmüş cesetleri, esrarengiz çatışma izleri, ormanın içinden gelen tuhaf sesler keşfederler. Çok geçmeden aldıkları bu görevin CIA tarafından uydurulmuş bir düzmece olduğunu anlarlar. Artık geri dönmek için çok geçtir. Bir yandan bölgedeki gerillalarla savaşırken, bir yandan da dünya dışından gelen üstün bir yaratığın avı olmuşlardır. Amansızca bir takip ve soluksuz çatışma sahneleri ile bir grup iyi eğitimli askerin hayatta kalma mücadelesi, filmin sonuna kadar devam edecektir.

İlk olarak Kevin Peter Hall'ın canlandırdığı ve serinin ilk filmi olan Av, özgün adıyla Predator ile birlikte, teknolojiyi kullanarak hedeflerini etkisiz hale getiren Predator adlı yaratık sinema sahnesindeki yerini almıştır. Predator, İngilizcede yırtıcı hayvan, et yiyen anlamına gelmektedir. Bu yaratık, günümüz teknolojisinden daha üstün silahlara sahip, değişik kamuflaj tekniklerini kullanarak görünmez hale gelebilen ve termal, kızılötesi, ultraviyole, hareket algılayıcı gibi görüşleri kullanarak avlanmaktadır. Özellikle serinin diğer filmleriyle beraber mızrak, disk, bıçak, ağ gibi eski çağ silahlarını da kullandığı görülür. Avladığı insan ve diğer canlılara ait kemik, kafatası ve diğer uzuvları koleksiyon yapmaktadır.

Predator, Arnold Schwarzenegger'in en ünlü ve başarılı olmuş filmlerinden biridir. Senaryosu, kullanılan efekt ve çekim teknikleri ile dönemin önde gelen kült filmleri arasında kabul edilmektedir. Predator, filmin konusu ve karakterlerin bazı söylemleri; sinema tarihinde kendine özgü hayran kitlesinin oluşmasına sebep olmuştur. Ayrıca oyuncuların bir kısmı, filmden sonraki dönemlerde Amerika Birleşik Devletlerinde aktif siyasete atılarak değişik görevlerde bulunmuşlardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yukarı Git