15 Ocak 2016 Cuma

PSİKOKİNEZİ DENEYLERİ




Psikokinezi Deneyleri


Sarkacı Hareket Ettirme

Becerinizi daha somut bir cisimle denemek istiyorsanız, çok hafif bir sarkaç yapabilirsiniz. Önce bir izole bant parçasından, yaklaşık olarak bir bezelye tanesi büyüklüğünde bir topak yapın. Parmaklarınız arasında gergin tuttuğunuz bir saç telinin ucunu da bu topağa bastırarak yapıştırın. Saç teli topağın içine sağlamca yapışacaktır. Saç telinin diğer ucunu da, yapışkan bant yada zamkla bir bardağın dibine yapıştırın. Bardağı baş aşağı çevirdiğinizde, camla korunan ufacık, duyarlı bir sarkacınız olacaktır.

Şimdi dikkatinizi sarkaç üzerinde yoğunlaştırın ve onu dokunmadan sallandırmaya çalışın. Büyük bir olasılıkla bunu başaracaksınız. Ama, yoksa dirseklerinizi masaya mı dayamıştınız? Şu halde, bardağı yere koyun ve yeniden deneyin.

Yine sallanıyor mu? Şimdide bardağı hiçbir titreşimin ulaşamayacağı bir beton zemine koyun. Sarkacı hala sallandırabiliyorsanız, sizde ruhsal devim yeteneği bulunabilir (yine de, vücudunuzdaki statik elektrik yükünün sarkacın sallanmasında etken olabileceğini gözden uzak tutmamak gerekir).



Yüzen cismin hareket ettirilmesi Yüzen Cismin Hareket Ettirilmesi

Bir bardak sudan yararlanarak, başka bir duyarlı ruhsal devim aracı hazırlayabilirsiniz. Temiz bir bardağa çok dikkatle su doldurursanız, yüzeysel gerilim sayesinde bardağın kenarlarından biraz yüksekte berrak bir su yüzeyi elde edebilirsiniz. Ruhsal devim için seçtiğiniz hedef cismi bu yüzey üzerinde yüzmeye bıraktığınızda, ruhsal devim etkisi altında cisim su yüzeyinde serbestçe dönecektir. Bu amaç için çeşitli cisimler seçebilirsiniz.manyetik maddeleri denemek istiyorsanız, suyun yüzeyine bir dikiş iğnesi bırakın. İğne suyun üzerinde yüzecektir. Manyetik olmayan madenlerle deney yapmak için de, hedef olarak bir parça alüminyum çikolata kağıdı kullanabilirsiniz.

Ne kullanırsanız kullanın, dikkatinizi hedefi su yüzeyinde tutmak ve döndürme üzerinde yoğunlaştırmalısınız. Sarkaç deneyinde bazı dış etkenlerin oynadığı rolü görmüş olduğumuz için, herhalde artık dirseklerimizle masayı oynatmıyorsunuzdur.

Ama acaba yüzünüzü, yayınladığı ısı nedeniyle oluşan ufak hava akımlarının hedef cismin hareket etmesine yol açabileceği derecede bardağa yaklaştırdınız mı? Ağzınızdan yada burnunuzdan verdiğiniz soluğun bir hava akımı yaratmadığından emin misiniz? Bir kavanozu tüm deney aracının üzerine baş aşağı kapatarak bu olasılıkları ortadan kaldırın ve deneyinizi sürdürün.



Zar atma Zar Atma

Birçok kişi zarların elverişli bir ruhsal devim hedefi olduğu kanısındadır; oysa, zarların yuvarlanırken hedef sayıyı taşıyan yüzlerin hangi yanda olduğunu bilmek için ruhsalgörünün gerekli olması ve zarların hareket ettirilebilmeleri yönünden oldukça ağır cisimler olmaları gibi bazı sakıncaları vardır. Zarları plastik bardak içinde sallamakla, sonucu olumlu yönde etkileme olasılığını ortadan kaldırmış olursunuz. Önce tutturmayı istediğiniz sayıya karar vermeli ve dikkatinizi bu sayı üzerinde yoğunlaştırmalısınız. Bu sayıyı rastlantıyla tutturma olasılığı altıda birdir. Deneylerin tekrarlanması, elde edeceğiniz bir başarının gerçekten ruhsal devim sonucu olması olasılığını arttıracaktır.

Öte yandan, özellikle üzerindeki noktaların deliklerden oluştuğu zarlar ne de olsa hileli sayılır; çünkü, böylece altıyı gösteren yüz, zarın en hafif yüzüdür ve atıldığında rastlantıdan beklenenden daha sık olarak üste kalacaktır. Bu sorunu çözümlemek için, rasgele seçilmiş sayıları tutturmaya çalışabilirsiniz. Bunun için de, bir telefon rehberinin herhangi bir sayfasını açarak, alt alta dizilmiş telefon numaralarının bir ve altı arasında olan son numaralarını bir kağıda kaydedin. Bu rakamlar bizim amaçlarımıza uygun yaklaşık bir gelişigüzel sıralamayı sağlayacaktır. Şimdi kaydettiğiniz bu rakamları sırayla tutturmaya çalışın.

Uzaduyum ve ruhsalgörü deneylerindeki gibi, elinizden geldiği kadar çok sayıda deney yapmalı ve sonra toplam puanınızı yaptığınız deney sayısına bölerek, rastlantıdan beklenen altıda bir başarı oranını tutarlı biçimde aşıp aşmadığınızı anlamalısınız. Aslında, elde ettiğiniz sonuçların gerçekten istatistik anlamlılık taşıyıp taşımadığına karar vermek için, daha geliştirilmiş istatistik analizlere gerek olduğunu da unutmamak gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yukarı Git