1 Şubat 2016 Pazartesi

İÇİMİZDEN ZİYARETÇİLER - LYSSA ROYAL & KEITH PRIEST



İçimizden Ziyaretçiler (Yakın Temas Bilgi Kitabı - s.71-72-73 )
LYSSA ROYAL & KEITH PRIEST 

Diyelim ki gemide mürettebatınızla birliktesiniz,derken bir sinyal geliyor.Bilgisayarlarda ya da iletişim aygıtlarında temas kurma komutu beliriyor .Bana o insanla olan tanışıklığınız henüz ilerlemeden önce olan ilk temasla ilgili tipik bir senaryo örneği verebilir misiniz ?

Bizim bakış açımıza göre tanışıklık diye bir şey yoktur.Size bir örnek verelim.Fakat anlayabilmeniz için onu büyük ölçüde basitleştireceğimizi bilin.
Bir sinyal gönderildiğinde bilgisayar onu tercüme eder,imza titreşimini tüm imza titreşimlerinin kayıtlı olduğu dosyadakilerle karşılaştırır ve geminin rotasını ototmatik olarak sinyalin geldiği uzay/zamanda ki yere yönlendirir.
Bizse sadece işimizi yaparız ve geminin seyrini endişe etmeyiz.
Şimdi olayı yine basitleştireceğiz,bize tahammül ediverin.
Sonra nakil aygıtına gireriz ve otomatik olarak o insanın bulunduğu uzay/zaman içindeki yere naklediliriz.Oraya vardığımızda onun kim olduğuyla ilgili hiçbir kuşkumuz yoktur.Birçok şey biz daha oraya gitmeden ayarlanır.

Tarif ettiğin şey,çok büyük bir bilgisayar sistemi
.
O bizim ortak zihnimizle bağlantı halindedir.

Yani,o sizin ortak zihninizden tamamıyla ayrı olan bir şey değil. Bu bilgisayar,Zeta Reticuli ' deki herhangi bir bilgisayarla ya da oradaki ortak zihinle de bağlantı halinde mi ?

Bu operasyon,sizin Zata Reticuli dediğiniz sistemden yapılmaz.Geride kalıp da hala orada yaşayan gruplar vardır.Fakat bu operasyon (sizlerin deyişinizle) uzayda yaşadığımız için,çoğunlukla gemilerimizden oluşan geniş bir ağ tarafından yapılır.Bu yüzden gezegenimize dönmek için hiçbir neden yoktur.

Herhangi bir gezegene geri dönmeyi tasarlıyor musunuz ?

Bu durumdayken, hayır.Bunun için hiçbir neden yok.

O büyük bilgisayarlarınızın bir kısmını aslında beyinleriniz mi oluşturuyor?

Evet,ama harmonikler sayesinde,kablo bağlantıları sayesinde değil.

Bir merkezi işlem bölümü var mı ?

Birçok işlem bölümü var.Kabaca bir örnek verirsek,mesela kafanızın içinde bir harmonik frekans oluşturabilirsiniz.Bu harmonik frekansı oluşturduğunuz sürece,bütünle bağlantı halinde olursunuz.Harmonik frekansı arzu ettiğiniz zaman kesebilirsiniz,ve böylece bütünle olan bağlantınız da kesilmiş olur.
Bize göre bunu yapmak için hiçbir neden yoktur.Ancak bunu bir " kaza " halinde,disklerin parçalanması ihtimaliyle karşı karşıya kaldığımızda yaparız ve bilgisayarla olan bağlantımızı bilerek keseriz.

Niye bağlantıdan koparsınız?

Örneğin,uzuvlarınızdan biri-mesela bacağınız- ölüp de tamamıyla işe yaramaz hale gelseydi ve hala vücudunuza bağlı olsaydı,onu etrafa sürükleyip durmak aslında çok daha zor olurdu.Bacağın vücutla olan bağlantısını koparmak ve,sizin deyiminizle,yükü hafifletmek ise çok daha kolay olurdu.

Bu mürettebatlar hayatlarının çoğunu gemide mi geçiriyorlar?

Evet,çünkü gemiyi terk etmek için bir neden yoktur.

Birileriyle iletişim kurmak için bir sinyal geldiğinde,o mürettebatın herhangi bir üyesi ne görür, ne duyar ve ne düşünür?

Bir etkileşimde bulunma zamanı geldiğinde,büyük bilgisayar tarafından bize sinyal gönderilir.Ancak, böyle bir durumda alarmlar çalmaz,hoparlörlerden anonslar geçilmez.O, zamanın geldiğini bildiren telepatik bir sinyal bilgisidir.
Fakat bunun bir yerlerden veri olarak gelmesi lazım.Geminin kumanda sistemi içinde olmalı.
İhtiyacımız olan her şey beyinlerimize yüklenmiştir.

Fakat geminin içinde bilgisayarlarınız var,doğru değil mi ? Yoksa onlar daha çok,ortak zihnin içinde daha iyi biçimde görebilme imkanı sağlayan birer danışma aygıtı mı ?

Bilgisayarın ana beyin sisteminin organik olduğunu varsayabilirsiniz.Buradan, bizim kendisiyle bağlantı kurabildiğimiz inorganik donanımlara doğru bir yayılma söz konusudur.

Gemilerde bulunan insanların açıklamalarında birçok cihaz tasviri var-ekranlar,ışıklar, vs. Ekranlarda gözüken herhangi bir şey var mı ?

Gezegeninizde anlatılan temasların bazılarına,duruma bir anlam verebilmek için,bilinçaltı tarafından birçok şey eklenir.Bunların bazıları,ırkımızdan olmayanların sahip olduğu daha ilkel teknoloji örnekleridir.
Bu yüzden gemilerimizdeki teknolojiyi tarif edenlerin tanımı birbirinden farklı olabilir.

Pekala.Öyleyse gemi bu insanlar hakkındaki bilgileri alıyor ve uzay ve zaman içinde onları bulmak için yola çıkıyor.O yere geldiği zaman durup,evin üzerinde havada asılı mı bekliyor? Orada yaşayanlara,kendisinin orada olduğunu mu belli ediyor?

Etkileşime hazır olduğumuz için,hedefe yaklaştığımızı bildirmemize gerek yoktur.Bu bir anda olan bir olaydır."Bulma" diye bir şey söz konusu değildir.

2 yorum:

  1. tolga hocam merhaba pdf olarak yardımcı olurmusun?içimizdeki ziyaretçiler için .tşk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Mustafa bey.Geniş bir zamanda pdf haline getirmeye çalışacağım.

      Sil

Yukarı Git