2 Şubat 2016 Salı

OPERATÖR





Operatörlük nedir? Ve Operatörlüğün celselerdeki fonksiyonu nedir? 

Medyomluk konusunu konuşurken medyomun bir misyon sahibi olduğunu ve bu misyonun yüksek ve insanlığı kapsayan bir evrim gayesine yönelik olduğunu söylemiştik. Fakat şurasını iyice açıklamamıştık ki medyomun bu misyonu insanlık karşısında pasif bir yan gösterir. Yani, dünya ötesi alemden insanlığı evren bilgisi hakkında aydınlatmak gayesiyle verilen tebligatı almak ve dünyaya ulaştırmak bakımından medyom görevlidir. Fakat onun görevi genel anlamıyla burada biter. Bu gayenin asıl hedefine varmasını sağlayacak başka bir görevli insana daha gerek vardır ki bunun adına da «operatör» derler.

Operatör, medyomlardan almış olduğu tebligatı insanlığa en faydalı ve en uygun şekilde yayabilmeye ve aynı zamanda insanlığın ihtiyacına göre medyomdan alınacak tebligatın düzenleme ve sınıflandırmalarını yapabilmeye liyakatli insan demektir.

Bundan ötürü ve bu bakımdan operatörün rolünün, medyomunkinden daha kapsamlı ve liyakate gerek gösteren bir durumda olduğunu kabul etmek gerekir. Ve gene bu bakımdan operatörün de, medyom gibi bir misyoner olması ve medyom gibi uzun bir cehit, gayret ve sebatla bu yolda çalışarak büyük ve esaslı bir hazırlık devresinden geçmiş olması icap ettiği anlaşılır. Özellikle medyomunkine oranla daha aktif bir durum arz ettiğini de göz önüne alırsak operatörün hazırlık devresinin medyomunkine oranla ne kadar daha büyük bir cehit ürünü olması gerektiğini de kabül etmekte gecikmeyiz. Yoksa bu fonksiyon henüz idrak edemeyen bazı heveslilerin sandıkları gibi hemen rastgele bir Spiritizma celsesinde trans haline geçmiş bir medyoma birkaç soru soruvermek, asla bir operatörlük yapmak demek değildir.

Bir Spiritizma celsesini yönetebilmek, yani trans halindeki medyomun bu medyomluk görevi ve misyonu ile uyumlu bir görev idraki içinde medyoma sorular sorabilmek ve bu soruları insanlık toplumu için en yararlı ve en gerekli şekillerde düzenleme ve sıralama görevini başarabilmek ve sonuçta alınan cevapların hedef alınan yollarda kullanılabilmesi için kendisinden beklenen faaliyetleri yerinde ve tam zamanında göstermek hususunda gereken her fedakarlığı bir görev olarak yapmaya kendini yükümlü sayabilmek, operatörlüğün en esaslı ve gerekli nitelikleri arasında bulunan kıymetlerdir. Bu kıymetlere sahip bulunduğundan iyice emin olmadan herhangi bir kaprisle operatörlük rolüne girmeye kalkışan bir kimse büyük mesuliyetlerin altında ezilmek tehlikesini de göze almış demek olur.

Bu kısa sözler şunu anlatıyor ki daha önce medyomluk koşulları ve yetişme halleri hakkında söylenmiş olan şeylerin önemli bir kısmı, daha aktif ve geniş bir çalışma kadrosu içinde, operatörler hakkında da geçerlidir.

Operatörün başlıca görevleri şunlardır:

Medyomların trans hallerini kontrol etmek.
Bazen herhangi bir medyomla irtibata geçen bir [bedensiz] varlığın idaresizliği veya tedbirsizliği, medyom üzerinde aşırı derecede ve kontrolsüz bir tesir yapması mümkündür. Bu halin teşhisini zamanında koymak ve gerekli müdahaleyi tam zamanında ve ihmal etmeden yapmak, medyomlardaki trans halinin kontrolü icapları içine girer. Bu da ancak transın normal ve anormal hallerini ve şekillerini iyice ve saptayabilecek kadar bir bilgi ve tecrübe sahibi' olmaya bağlı bir liyakat sorunudur. Ve buradaki başarısızlık, medyomların durumlarını çok defa büyük felakete ve hatta cinnet, ve na dir olarak ölüm tehlikelerine sürükleyebilir. Bu durumların önemine dayalı sırası geldikçe ileride ve diğer pratik bilgiler arasında açıklama yapılacaktır.

Tebliğ araçları olan medyomlara sorular sormak.
Bu mesele operatörlüğün en çetin ve en mesuliyetli bir bölümü oluşturur. Çoğu kez, medyomla irtibata geçmiş olan varlıklar ancak operatörler tarafından sorulan sorulara karşı ve ancak o soruların bilimsel değerleri ile uygun olarak cevaplar verirler. Bunun içindir ki genellikle ilk defa kendisiyle karşılaşmış olan bir operatörü adeta bir liyakat sınavına belirsiz bir şekilde çeken ve ondan sonra tebligatını o ayarda ve o düzeyde veren ve­ya çekilip giden varlıklar bir celsenin randımanının artması veya eksilmesi durumunu doğururlar. Ve bu da o celsenin kazancını veya kaybını gerektirir. Örneğin liyakatli ve yeterlikli bir operatörün soracağı soruların niteliği yüksek ve geniş bir bilgi kapsamı içinde tebligat verebilecek varlıkların irtibatını sağlayabileceği gibi, yeterliksiz ve bilgisiz bir operatörlük yapan insanın soracağı sorular da en basit ve hatta yalnız medyom 'için de­ğil bütün o celsedekiler için de tehlikeli olabilecek varlıkların ve tesirlerin o celse ile sıkı bağlantılarına neden olabilir.

Medyomlara tebliğ veren varlıkların tebligatındaki kıymetlerin derecelerini saptamak.
Bu yön operatörlüğün gene çok çetin ve ileri derecede bir bilgiye ve haberli oluşa sahip olmasını gerektiren taraftır. Ve ne yazık ki gerek şimdiye kadar bize başvuran bazı medyomların akibetleri, gerek rast geldiğimiz bazı yayınlar, bu hususların oldukça ihmal edilmiş bulunduğunu ve bu yüzden evrimi hissedilir derecede baltalayıcı yanlış bilgilerin bilinmez birtakım tesirlerden alınarak yayıldığını ve bunun da tümüyle içyüzü bilinmeden kapalı gözle yapıldığını görüyoruz. Kimsenin vazifesine ve işine karışmamak prensibimiz olduğundan bu konuda' olaylar anlatmak suretiyle bundan fazla söz söyletmeye kendimizi izinli saymadığımız için sadece bir uyarı olarak bu kadarla yetiniyoruz. İleride, uygulamaya ilişkin bilgileri verirken bu konuda da örneklerle bazı teknik bilgi verilecektir.

Fizik medyomluktaki transı ve olacak olayları bilimsel bir metod içinde zaptetmek, sınıflandırmak ve onlardan metapsişik sonuçlar çıkarmak. Zaten yukarıdaki cümle böyle bir görevin ne kadar geniş bir bilgiye ve görgü ve tecrübeye gereksinme duyuracağını açıklamaya yeterlidir.

Alınan tebligatın en ince ayrıntısına kadar anlamlarını anlayabilmek ve onlardan insanlığın en iyi faydalanabileceği şekillerde tezler hazırlamak ve onları bütün medyomluk şekillerinden alınmış gözlemlerle karşılaştırarak, felsefi, ahlaki, bilimsel alanlarda insanları tatmin edici bilgi yollarında kullanabilecek bir faaliyet göstermek.
Bu husus operatörlüğün en yüksek ve en kapsamlı bir yönünü oluşturur. Demek ki operatörlük de aktif bir durum ve faaliyet aşaması göstermesi açısından, birçok yönden, medyomunkine oranla daba kapsamlı, daha tedbir ve basirete bağlı ve daha ağır mesuliyetleri yüklenen bir büyük görevdir ki bu görev önemi derecesi ile uyumlu olmak üzere pek devamlı, sabırlı ve diğerkam uğraş, gayret ve çalışmalarla ancak kazanılabilir. Bu da gösteriyor ki, operatör olmanın, daha doğrusu, gerçek bir operatör olabilmenin sırrı ve şartı, bilim ve toplumsal evrim planı lehinde nefsini ancak bir araç olarak düşünerek, bütün faaliyetini, toplumun evrimsel hizmetine adamaktır.

İşte başlıca ana hatlarını kısaca çizdiğimiz operatörlüğün görevleri, şimdilik, operatörlük hakkında söylenmesi gereken sözler için yeterlidir. Ve bu da gösterir ki, operatörlük de, medyomluk gibi büyük bir misyondur ve bu misyon da her misyon gibi büyük bir çalışma ve cehitle elde edilebilen bir liyakatin sonucudur.

Bedri Ruhselman

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yukarı Git