2 Şubat 2016 Salı

PSİŞİK YETENEKLER




Psişik Yetenekler

Şimdiki farkındalığımızın genişletilmesi ve bu konuda olan yeteneklere psişik güç denmektedir. Aslında hepimizin psişik yeteneği vardır, fakat bunları kullanmayı bilmiyor ya da farkında değilizdir. Hepimiz görme, duyma, işitme ve tatma, koklama, dokunma gibi beş duyu ile doğarız. Bu duyular dışında algılama, görme, duyma ve sezme yeteneği de vardır. Bazı insanlarda, küçüklükten itibaren bunlar fark edilir veya zaman içinde yavaş yavaş çıkabilirler.

Psişik güç nedir?

Psişik terimi, ruh anlamına gelen psişe kelimesinden türemiştir. Metafizik alanında, bedene bağlı ruha ilişkin veya ruhsal fenomenlerde kullanılır. Günümüzde parapsikolojik deyimi yerine psişik deyimi kullanılmaktadır. Çünkü psikoloji, tamamen zihin ile ilgidir.  Medyumluk yeteneği olan insanlar telepati, telekinezi ve paranormal özellikleri olan insanlar için kullanılmaktadır. Psişik güçler ile bilgiler ezoteriktir. Yani gizli tutulur ve belirli insanlara anlatılır. Bunun nedeni, bu tarz güçlere alışık olmayan insanların belirli eğitim ve sindirme dönemi geçirmeleri gerektiğidir. Sezgisel zihinden gelen mesajlara açık olmak, sıklıkla bu konuda yapılan çalışmalardır. Sezgisel zihin beynin sağ tarafında, rasyonel zihin ise sol tarafta bulunmaktadır. Bu zihinler pozitif bir enerji yayarlar. Aynı şekilde de çevrede bulunan negatif enerjiyi de çekerler. Bu enerjiler titreşir ve bize bazı bilgileri de taşır. Tamamen bilimsel olarak açıklanan bu konularla uğraşan pek çok insan vardır.



Zihnimiz çok derin sırlar ve özellikler barındırır. Fakat bizler bu sırların sadece çok az bir kısmını biliyoruz...
Zihninizi ve vücudunuzu, ucu bucağı olmayan uzay olarak hayal edin, önemli istasyonlar barındıran bir uzay. İstasyonların hepsi ayrı özelliklere ve işleve sahip olsun. İşte insan zihni ve vücudunda da çeşitli güç merkezleri, istasyonlar bulunur. Bu güç merkezlerinin her biri ayrı önem ve özelliklere sahiptir. İçlerinde çeşitli gizemli yetenekler barındırırlar. İşte o yeteneklere de ''Psişik Yetenekler'' denilir.


Sayısızca psişik yetenek bulunur fakat bizler çok azı hakkında bilgi sahibiyiz. İşte bilgi sahibi olduğumuz yeteneklerden bazıları;

1. Crykonezi - Soğukluk Kontrol Etme

Soğukluğu kontrol etme yeteneğidir. Şu şekilde açıklayabiliriz; mekan veya nesnede ki moleküllerin hızı yavaşladıkça soğuma ve donma işlemi meydana gelir. Yani bu yeteneğe sahip kişiler gazı soğutabilir ve sıvı-katı hale getirebilir. Mekanda ki soğukluğu kontrol edebilir.

2. Pyrokinezi - Ateşi Kontrol Etme

Ateş elementini kontrol etme yeteneğidir. Nadir rastlanan tehlikeli yeteneklerden birisidir. Tam bir kontrol ister, bilinçsiz kontrol ciddi olumsuz sonuçlara yol açabilir. Tarihte çeşitli olumsuz pyrokinezi vakaları mevcuttur.

3. Levitasyon - Yerçekimini Kontrol Etme

Yerçekimine etki etme ve onu kontrol etme yeteneğidir. Bu yeteneğe sahip kişiler adeta yerçekimi yasasının etkisiz hale gelmesini sağlayarak bir nesne veya canlının havalanmasını, uçmasını sağlayabilirler.

4. Umbrakinezi - Gölge Kontrol Etme
Umbrakinezi - Gölge Kontrol Etme

Gölgeleri kontrol etme, nadir rastlanılan yeteneklerden birisidir. Bu yeteneğe sahip bir kişi gölgelere şekil verebilir, onları istediği şekilde kontrol edebilir.

5. Aerokinezi - Havayı Kontrol Etme

Hava kontrol etme yeteneğidir. Bu yeteneğe sahip kişiler açık hava da ya da kapalı bir ortamda hafif-sert rüzgar dalgaları oluşturabilir, rüzgaların esiş yönünü değiştirebilir. İleri seviye gelişim durumların ise kişi kasırga, hortum, yağmur vb. gibi hava olayları oluşturabilir.

6. Psikometri - Nesnelerin Dilini Algılamak

Bir duyu dışı algılama yeteneğidir. Bir canlıya veya nesneye dokunarak onun hakında, ona temas edenler hakkında, geçmişi hakkında bilgi edinme yeteneğidir.

7. Hidrokinezi - Sıvı Moleküllerini Kontrol Etme

Su elementini kontrol etme yeteneğidir. Bu yeteneğe sahip kişiler sıvı maddenin moleküllerine etki edebilir, kontrol edebilir ve maddenin biçimi değiştirebilir.

8. Sonokinezi - Ses Dalgalarını Kontrol Etme

Ses dalgalarına etki etme, kontrol etme yeteneğidir. Bu yeteneğe sahip kişiler güçlü ses dalgaları oluşturabilir, ses dalgalarının şiddetini değiştebilir, bir mekanda ki sesi absorbe edebilirler.

9.Telekinezi -  Cisimlerin düşünce gücü ile hareket ettirilmesidir.

10.Terrakinezi - Beyin gücü ile toprağa hükmetmektir.

11.Elektrokinezi - Beyin gücü ile elektriğe hükmetmektir.

12.Fotokinezi - Beyin gücü ile ışığa hükmetmek.

13.Magnetokinezi - Elektromanyetik ve manyetik alanları yönetmektir.

14.Termokinezi - Maddeleri ısıtmak, eritmek gücüdür.

15.Vitakinezi - Psişik tedavi yöntemleridir.

2 yorum:

  1. Paylaşımlarınız için teşekkür ederim. İlk başlarda sadece rüyamda rüyamda uçtuğumu gördüm. Bu onlarca defa oldu. Şimdilerde ise toprağa hareket ettirip şekil verdiğimi gördüm. En son gördüğüm rüyada ise birbirine karışmış tatlı ve tuzlu suyu birbirinden ayırıp bir yol açmıştım. Acaba bu tür psişik yeteneklerimi gerçek dünyada da nasıl etkin hale getirebilirim. Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum rüyamda gördüğüm bu halleri yarı uyanık yani dünya ile bağlantılı bir halde yaşadım. Uyurken rüyada olduğumun farkındayım ve hiçte zorlanmayarak bunları yaptığımı belirtmek isterim. Sağlıcakla kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim , ama bu benim uzmanlık alanım değil ,yardımcı olmak isterdim,sevgiler..

      Sil

Yukarı Git