22 Şubat 2016 Pazartesi

DÜNYADAN USO'LAR




DÜNYADAN USO'LAR



Dünyanin Çesitli Denizlerinde Sualti UFOlari Gözlemleri

Titicaca Gölü'nün derin sularinda UFOlarin gizleniyor olmalari ihtimali, yeni bir uçan daire faaliyet alanina isik tutmustur. Yillardir, kara yerine denizler üzerinden gitmeyi tercih ediyor gibi görünen UFOlara dair birçok rapora rastlanmistir. Güney Amerika'nin hem Pasifik hem de Güney Atlantik Okyanusu kiyilarinda, radarlar (sonarlar) tarafindan denizaltiya benzeyen UFOlar izlenmistir. Örnegin, Güney Amerika'nin bati sahillerinin açiklarinda, meydana gelen bir olayda, donanmaya bagli gemiler, ufak bir koyda esrarengiz bir yabanci araç kistirmislardi. Fakat, Amerikan savas gemilerinin yardimina ve sualti kesif teçhizatindan faydalanilmasina ragmen Güney Amerikali denizciler, ellerinden siyrilan bu "Denizalti-Uçan Daire"nin açik denize kaçmasina engel olamadilar.

APRO: Aerial Phenomena Research Organization'in yayin organi olan APRO Bulletin de Kuzey Yarimküre'nin epey yukarisinda yer alan Nova Scotia'da gözlemlenen ve denize dalan bir UFOdan bahsediyordu (Shaq Harbour UFO Kazasi olarak da bilinir). Anlasildigi kadariyla, obje, Sable Burnu Adasi (Cape Sable Island) ile kita arasindaki Cocherwit Geçisi'ne konmustu. Diger birçok gözlemcinin yani sira, Sable Burnu'nda arabayla gitmekte olan iki bayan, önce yana yatan, sonra alçalan üç sari isik gözlemlediklerini ve bunu takiben, suyun üzerinde sari bir isik gördüklerini rapor etmislerdi. Sonradan yöre sakinlerinden gelen diger raporlar da en azindan bir düzine kisinin bu olaya tanik oldugunu göstermekteydi. Gözlemcilerden birinin anlattigina göre, birinci ile üçüncü isik arasindaki bir noktadan kisa bir süre için isiktan bir çizginin çiktigini fark etmis ve ayrica, bir islik sesi duymustu.
Söz konusu isiklarin suyun üzerinde sönmesinden yaklasik on dakika sonra, Kanada Kraliyet Atli Polisi'nden iki görevli bir tekneyle, isiklarin en son görüldügü noktaya gitmislerdi. Suyun üzerinde, sarimtirak renkte gelgit köpügü ile kabarciklarindan olusmus, yaklasik 30 m. genisligindeki bir alandan baska hiçbir seye rastlamamislardi.

ingiliz Denizaltisinin Gözlemledigi Deniz UFOlari

Açik denizlerde seyreden uçan daireler dünyanin baska yerlerinde de gözlemlenmistir. Buna örnek olarak, ingiltere'nin bati sahillerinin açiklarinda yer alan ufak bir kara parçasi olan Lundy Adasi'nin (Lundy Island) güneyinde görülen uçan daireyi gösterebiliriz. ingiliz Donanmasi'ndan Denizalti Kaptani Edward Chelwan, denizde basina gelen bu olagan disi karsilasma ile ilgili olarak su mealde bir rapor vermisti:

"Lundy Adasi yakinlarinda su yüzeyine çikmistik. Kaportayi açar açmaz, mühendisimle birlikte, güney-bati yönünde yaklasik 1.5 km'lik bir mesafede, deniz üzerinde yüzen, günes renginde iki disk gördük. Günes isigi, denizin dalgaciklari üzerinde parildadigindan, önce bunun bir isik yansimasi oldugunu düsünmüstüm ama, birazdan ikimiz de viziltiya benzer bir ses duyduk. Hemen dürbünlerimize sarilarak objeleri incelemeye koyulduk. Ortasi hafifçe siskin olan bir disk biçimindeydiler. Üzerinde hiçbir pencere, lumboz deligi ya da baska herhangi bir açiklik bulunmayan bu siskin merkezi kisim sabit bir sekilde duruyor, bunu bir kusak gibi çevreleyen distaki yassi bölüm ise suyun üzerinde yavasça dönüyordu."

"Kanimizca, objeler asagi yukari 30 m. çapindaydilar. Merkezi bölüm tüm diskin onda birinden daha büyük görünmüyordu (bu, her iki disk için de geçerliydi). Görünürde, distaki bölüm merkezi kisma bagli olmayip serbestçe yüzüyordu ve iki bölüm arasinda yaklasik 50 cm'lik bir açiklik vardi."
"Dogrusu, bu objelerin karsisinda hayretler içinde kalmistik; güverteye dolusan subaylar ile erler sanki hipnotize olmus gibi bakiyorlardi. Tüm gözlem sadece 80 saniye içinde olup bittiginden, belirli bir yargiya varmak imkansizdi. Kökenleri bizim için muamma olan bu objeler, teknik açidan, bildigimiz herhangi bir seyden çok daha ileri seviyede görünüyorlardi. Tabii, hepimiz, kimligi belirsiz bu objeleri hemen "uçan daire" diye teshis ettik."

"Objelere tam hizla yaklasmak ve eger mümkünse, yanlarina yanasmak üzere bir emir vermek niyetindeydim. Fakat, vizilti sesi giderek yükselmeye ve hizlanmaya basladi, ta ki ses perdesi hiçbir sey isitilmeyecek sekilde yükselene kadar. Diskler dikine yükseldiler, yaklasik 90 m'lik bir yükseklikte yan yatarak, saatte 3000 km. kadar oldugunu tahmin ettigim bir hizla 20 saniye içinde ortadan kayboldular. Bu sirada, diskleri kirmizimsi bir parilti sarmisti. Deniz Kuvvetleri Komutanligi, gözlemlerin ciddi bir sekilde ele alinacaklarini ve degerlendirilmelerinin belirli bir zaman alacagini beyan etti."

Yukaridaki örneklerdekiler ile diger Açik Deniz UFOlarinin gözlemlerini çevreleyen olaylar, Jacques-Yves Cousteau'nun Güney Amerika'nin esrarli Titicaca Gölü'nün derinliklerinde yürüttügü sualti arastirmalarina daha bir anlam kazandirmakta ve geçerli kilmaktadir. Yoksa, inkalar'in batik hazinesinin som altindan bir uçan daireden ibaret oldugu mu anlasilacaktir? Bunu zaman gösterecek ve Titicaca Gölü Muammasi'ni da yine zaman yanitlayacaktir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yukarı Git