15 Ocak 2016 Cuma

MEDYUM DEDEKTİFLER




Medyum Dedektifler

Önbilgi: Kristal küreler ve kartlar, mistikler ve kahinler, şamanlar ve büyücüler, hepsi de suç olaylarını çözmeye çalışmışlardır. Günümüzde ise verileri hızla doğrulamamızı sağlayan DNA araştırması ve bilgisayar gibi teknik ve teknolojilere sahibiz. Öyle de olsa, hala o eski ustalara yer var. Tabii farklı adlar altında. Çoğu insan, onların güçlerinden kuşkuludur. Ama polis, önem vermektedir. Bu insanlar, medyum dedektiflerdir.

Mavi His

Bu deyim, polislerin mavi giysilerinden esinlenerek üretilmiştir ve birçok deneyimli polisin bu mavi hisse sahip olduğu görülmektedir. Buna "önsezi" diyenler de çoktur.

Böylesi polisler, ortada belirli bir neden yokken tanığın yalan söylediğinden emin olabilirler. Bu da soruşturmanın başka bir yöne kaydırılmasına, suçla doğrudan ilişkili görülmeyen birinin evi için arama izni çıkartılmasına, bir tanığın yeniden sorguya alınmasında ısrarcı olmaya ya da daha ortaya çıkmadan tehlikenin farkına varılmasına kadar uzanır.

Eğer bu önseziler doğru ise, işte o zaman mavi histir. Bazı insanların daha gözlemci ve işaretleri daha iyi gördükleri söylenebilir. Aynı şey, esrarengiz ve açıklanamamış olgular için de geçerlidir ve işte o zaman altıncı hisse gerçekten ihtiyaç var demektir.

Kayıp Gitarist

Medyum dedektifliğin başarılı bir örneği, 1974 yılında yaşandı. Ressam Vermeer'in fırçasından çıkmış çok değerli bir resim olan "Gitarist", Kuzey Londra'daki Kenwood House Müzesi'nden bir soygun sonucunda çalınmıştı.

Nella Jones adlı bir medyum, çalıntı resmin nerede olduğunu görebileceği iddiasıyla polise başvurdu. Kadın, birçok şeyin yanı sıra, hırsızların çerçevenin ağırlığından kurtulmak için resmi söküp çerçeveyi attıklarını da söylüyordu.

Polis, kadına kibar davranmakla birlikte inanmamıştı. Ta ki çerçeveyi Nella'nın söylediği yerde buluncaya kadar. Hemen kadını olay yerine çağırdılar. O da çerçeveden sökülüp atılmış olan metal alarmı buldu.

Polisler, öyle şaşırmışlardı ki, kadıncağızı suçsuz olduğu kanıtlanıncaya kadar şüpheliler listesinin başında tuttular. Ama sonunda resim, hasar görmemiş halde bulundu ve bunu da Nella Jones'e borçlandılar.

Doğru Mu Yanlış Mı?

Polis, medyum dedektiflere ilgi göstermekle birlikte, pek azını ciddiye almıştır. Aslında çoğunun inandırıcı olmadığı da kesindir. Bununla birlikte bunların yeteneklerine inanan binlerce kişi olduğundan, etkilerini ortadan kaldırmak hiç de kolay olmamaktadır.

Diğer bir sorun ise, bir medyumun gördüklerini ve düşündüklerini yorumlayabilmenin her zaman öyle kolay olmamasındadır. Hiç kimse, medyumluğun nasıl yürüdüğünü bilmemektedir. Bir kere bu mekanizma anlaşılabilirse, istekler doğrultusunda geliştirilip yararlanılması da mümkün olabilir ve o zaman da hiçbir suç gizli kalmaz.[1]

KAYNAKLAR :

Gizli İlimler Kütüphanesi
Judy Allen, "Bilinmeyenler Ansiklopedisi", s.26-27.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yukarı Git