4 Mart 2016 Cuma

PITLOCHRY UFO OLAYI 1990 – İSKOÇYA




PITLOCHRY UFO OLAYI 1990 – İSKOÇYA 

   UFO uzmanlarının çoğu Pitlochry dosyasının son zamanlardaki en etkileyici UFO vakalarından biri olduğunu belirtiyorlar.

   Yıllar sonra ortaya çıkan ve hala gizemi tam olarak çözülemeyen bir dosya bugün bile araştırmacıların ilgisini çekiyor. Bu açıklanamayan ve daha sonraları örtbas edilen dosyada 1990 yılında ıssız bir İskoç vadisi üzerinde uçan tanımlanamayan bir cismin çekilen fotoğrafları yer alıyor.
Fotoğraflar Savunma Bakanlığına gönderilmesine rağmen olaydan kısa bir süre sonra konuyla ilgili resimler ve belgeler garip bir şekilde ortadan kayboluyor. Bu konuyu araştıran Gazeteci Marc Pilkington da yıllarca bu UFO fotoğraflarının izini bulmaya çalışan araştırmacılardan bir tanesi.


   Pilkington’a göre : “Savunma Bakanlığı dosyalarında 4 Ağustos 1990 yılında iki kişinin Pitlochry yakınlarında  A9 diye adlandırılan bölgede şahit oldukları bir olaya dayanan Pitlochry fotoğrafları var. İddia edilene göre bu iki kişi 10 dakika boyunca havada gezinen büyük baklava biçimli devasa bir uçak görmüş ve objenin 6 adet fotoğrafını çekmiş. Ve görüldüğü iddia edilen obje ile beraber aynı zamanda orduya bağlı 2 uçak da o bölgeye gelmiş”

   Kimliği belirlenemeyen bu iki şahıs çektikleri bu adet 6 fotoğrafı yayınlanması için Scottish Daily Record gazetesine gönderiyorlar. Fakat gazete hikayeyi yayınlamak yerine araştırılması için Savunma Bakanlığı’na iletiyor. Savunma Bakanlığı da hemen o zamandan beri kayıp olan bu sıra dışı fotoğrafların birer kopyasını alıp incelemeye koyuluyor.


   Bakanlık resimlerin birer kopyasını aldıktan hemen sonra orijinal negatifleri konu ile ilgili hiçbir haber yapmayan ve resimleri yayınlamayan Scottish Daily Record gazetesine geri gönderiyorlar. Büyük ihtimalle resimlerin yeniden dosyadan adları çıkarılmış olan iki adama tekrar geri verildikleri sanılıyor. Ama bununla ilgili hiçbir kesin bilgide yok ortada. Kimlikleri açıklanmayan bu iki kişiye de bu bilgiyi teyit ettirmek ve varsa resimlerin orijinallerini görmek istediğimizi bildiremiyoruz çünkü şahıslar hakkında hiçbir bilgi şuan elimizde bulunmuyor. Ve bu yüzden konuyla ilgili gizem gitgide artıyor.
         
   Bu sırada Savunma Bakanlığınca incelemeye alınan fotoğrafların tüm kopyaları dosyalarda duruyorken UFO bilimciler resimlerin ve belgelerin kaybolma olasılığını göze alarak daha sonra fotoğraflardaki karelerin birer modelini hazırlıyorlar.


 Nick Pope, Savunma Bakanlığı departmanında çalıştığı sıralarda  orijinal fotoğraflarla ve dosya ile uzun süreler uğraştığını belirtiyor. Bu fotoğraflar ile ilgili şu çok özel açıklamayı yapıyor.

   Nick Pope ”Savunma İstihbaratı ve Müşterek Hava İstihbaratı Merkezi bu dosyayı çok dikkatlice inceledi ve ortak görüş çok açıktı. Görüntülerdeki nesne gerçek bir objeydi. 25-30 metre çapındaydı. UFOlarla alakalı bir toplantıya savunma istihbaratı çalışanlarından benimle aynı mevkide olan biriyle birlikte katıldım ve fotoğrafları kapsamlı olarak tartıştık. Savunmanın dikkatini çeken bişeydi çünkü bizim yapamayacağımız şeyleri yapabilirdi. Ve o bizler o teknolojiyi istiyorduk.”

   Açıklayamadıkları bu durum karşısında olayı örtbas etmek için Savunma Bakanlığı olayı önemsizmiş gibi göstermeye kararlıydı. Savunma bakanlığı basın bürosundan bu fotoğrafların gazetelere sızması halinde alınacak savunma tavrı hakkında ilginç bir bilgilendirme bile mevcuttu. Sonra bu konu ile ilgili sorular soruldu ve kısaca biz bu fotoğraflara baktık ve büyük baklava biçimindeki nesne konusunda net sonuçlara varılmadık diyen bir bilgilendirme listesi bile vardı.

   Şayet bunlar basında çıkarsa bakanlığa gelen tüm görüntüleme raporlarının İngiltere Hava Savunmasından sorumlu birimlerinde çalışanlara aktarılması gerektiği bile bildirilmekteydi.

   Olayla ilgili Fotoğrafların  büyültülmüş bir kopyası Nick Pope’un bakanlıkta çalıştığı süre boyunca amiri indirene kadar odasının duvarında asılı kaldığı bile bilinmekteydi. Ama daha sonraları bu resimler ve konuyla ilgili raporlar aniden ortadan kaldırılacaktı.


   Nick Pope : “ Tahminlerden biri bunun gizli bir Amerikan casus uçağı prototipi olduğu yönündeydi. Bölüm şefim bunun gizli bir uçak yada pilotsuz uçak olacağına inandırdı kendini ve bunun kaldırılması gerektiği emrini verdi.”

   Amerikalıların bu olağanüstü casus uçağı uçurup uçurmadığı konusunda kendi içlerinde çok fazla tartışma döndüğünü ve eğer öyleyse bu şeyi İngiliz hava sahasında uçurmak için neden izin isteyip istemediklerini dosyalardan biliyoruz. Çünkü bu tanımlanamayan araç hiçbir zaman Amerika’ya yada başka bir devlete ait değildi.

   Savunma Bakanlığı açık bir şekilde bu obje karşısında toplumun vereceği tepki konusunda oldukça endişelendiğini açıkça belli ediyordu. Aynen yıllar önce başkan Churchill’in UFO’lar ve tanımlanmayan hava araçları ile ilgili endişelendiği gibi. Peki bu durum karşısında acaba Savunma Bakanlığı ellerinde bulunan Pitlochry fotoğraflarını yok etmiş olabilir miydi? Sorunun cevabını yine o yıllarda bu araştırmanın başında bulunan Nick Pope dan alıyoruz.

   Nick Pope : “ Savunma Bakanlığının bu fotoğrafları yok etme ihtimali çok yüksek. Çünkü muhtemelen onların bilmedikleri Amerikan casus uçağı olduğunu düşündükleri bu şeyin ne olduğunu gerçekten açıklayamadılar. Çünkü hava sahamızda elimizdeki her şeyden daha iyi olan hızlı manevralar yapan bir şey mevcuttu”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yukarı Git