5 Mart 2016 Cumartesi

ANNE SÜTÜNÜN İÇERİĞİ BEBEĞİN SAĞLIK DURUMUNA GÖRE DEĞİŞİYOR





Soldaki normal sütün, sağdaki de bebeğin hastalandığı günün ertesi günü alınan örneği.


ANNE SÜTÜNÜN İÇERİĞİ BEBEĞİN SAĞLIK DURUMUNA GÖRE DEĞİŞİYOR

      Uzmanlar, bebeğinizi ek besinlerle beslemeye başlasanız dahi, sütünüz ne kadar azalırsa azalsın emzirmeye devam etmenizi öneriyor. Bu bir arz talep meselesi, bir çay kaşığı süt dahi üretebiliyor olsanız, sütünüz görevini sürdürmeye, bebeğinizi hastalıklara karşı korumaya devam ediyor.  Bilim insanlarını hayran bırakan çalışma  2013 yılında gerçekleşti. 

Clinical and Translational Immunology yani aktarılabilir bağışıklık sistemi klinik çalışmaları da, bebeğin ihtiyaçları doğrultusunda anne sütünün içeriğinin değiştiğini, annenin meme uçlarında bulunan reseptörlerle bebeğin tükürüğündeki virüs ve bakteri gibi patojenlerin taramasının yapıldığını ve bebeğin ihtiyacı olan antikorların süte çarçabuk dahil edilerek bebeğe aktarıldığını kanıtlıyor. Geçtiğimiz günlerde bu mucizevi değişimi kendi yaşamında deneyimleyerek şaşkına dönen iki çocuk annesi Mallory Smothers’ın Faceebok hesabında paylaştığı fotoğraflar, annelerin farkındalıklarını artırmak açısından büyük ses getirdi. Çocuğunun öksürüp hapşırmaya başladığını, ateşlendiğini, farkeden Smothers, her zamanki gibi o gece de sütünü sağıp yatıyor. 

Ertesi gün sağımında sütünün düne oranla hem daha çok, hem de normalden daha yoğun olduğunu farkeden anne, iki sütü yanyana koyup fotoğraflıyor. Aradaki fark gözle görülecek düzeyde. 


KAYNAKLAR :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yukarı Git