1 Ocak 2016 Cuma

ANGKOR WAT




ANGKOR WAT


Angkor Wat 1860 yılında, tanrıların, gökyüzünün bir kopyası olarak yaptığı eski şehir hakkındaki duyumları alan Fransız Henri Mouhot tarafından yeniden keşfedildi.Sık yağmur ormanları tarafından saklanmış olan bu yapı bir çok soru işaretlerinide beraberinde getiriyor.

Angkor Wat Kamboçya’ da bulunan, 12. yüzyılda Khmer uygarlığı tarafından inşa edilmiş, dünyanın en büyük tapınak topluluğudur.Ayrıca gelmiş geçmiş en büyük inşaat emeği olarakda kabul edilmektedir4.Yapı Suryavarman II zamanında yapılmıştır. Hidistan’daki Hindu tapınaklarıyla büyük benzerlikler göstermektedir.Tapınak gökyüzünü simgelemektedir,Aynı zamanda göktanrıarının oturduğu yer olan Maru dağının fizik ve ruhsal gücünüde temsil etmektedir.
Bir çok yapı gibi burasıda çeşitli gizemler sunmaktadır bizlere.Çünkü Khmer topluluğu gelişmiş depo sistemlerine, kanallara ve halka açık binalara sahipken birden bire ortadan yok olmuşlardır.Angkor Wat yüzlerce yıl yağmur ormanlarının içinde ıssız bir şekilde öylece durmuştur. Buranın yerini bilen tek topluluk, buranın tanrılar tarafından yapıldığına inanan Budist Moniklerdi.Onların bu konuda haklı olup olmamaları bir yana burası bir çok gizemi barındırmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yukarı Git