1 Ocak 2016 Cuma

GÜNEŞ KAPISI




GÜNEŞ KAPISI


Güneş Kapısı tek parça sert Andesit' ten oluşmaktadır.Ayrıca bu kaya türüyle evler, tapınaklar ve diger yapılar inşa edildi.Güneş kapısı yaklaşık 10 - 15 ton arası ağırlığa sahiptir.

Diğer bir açıklanamayan yapım tekniği Tiwanaku’ daki tek parça taştan yapılmış olan 3 metre yüksekliğindeki “Güneş kapısıdır”. Eskimiş görüntüsüne rağmen dikit, pencereleri ve köşeleriyle modern aletlerle yapılmışa benziyor.Hatta bu gün bile böye sert bir kayaya yapılması zor olan çentikler bu dikite büyük bir ustalıkla yapılmışlardır.


Peter Kolosimo “ zamanı olmayan gezegen” adlı kitabında güneş kapısının yaşı üzerinde durmaktadır. Kitabında, antropolog ve mühendis Arthur Posnansky’nin bu bölge hakkında detaylı araştırma yaptığını belirtiyor.Buna göre yerleşim alanı çeşitli zamanlarda bir çok kere tekrar inşa edilmişdir. Son kez 16 Bin yıl önce! Posnansky güneş kapısının 18 bin yıllık olduğuna inanıyor.

Eski İnka efsanelerine göre, gelişmiş bir uygarlığa sahip insanlar buraya yerleşmeden önce burada tanrılar oturuyordu. Posnansky bütün bu açıklamalara rağmen burayı kimlerin yaptığını söyeleyemiyor.Kimbilir belkide tarihi oturup yeniden yazmamız gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yukarı Git