1 Ocak 2016 Cuma

PUMA PUMKU ’ NUN TAŞLARI




PUMA PUMKU ’ NUN TAŞLARI


Puma Pumku' daki bu büyük incelikle işlenmiş taşlar, teknolojik alanda ilerlemiş bir topluluğa işaret ediyor.

Puma Pumku, Bolivya’ daki dağların yüksek tepelerine yapılmış olan antik şehir Tiwanaku ‘nun 1,5 km. uzağında bulunmaktadır. Bu alan İnka’lar tarafından yerleşim için kullanılmış olasada, kanıtlar buranın çok daha eskilerde gelişmiş bir uygarlığın usta zanaatçıları tarafından yapıldığını göstermektedir.Puma Pumku bugün bir harabe görünmündedir ancak, taşlarının çok ilginç özellikleri vardır.Bir çoğu yerinden oynatılamayacak kadar ağırdır.Ancak Baalbek taşlarından ayrı bir formattadır.


Uzun,ince oyuklar ve özenle yapılmış matkap delikleri inanılmaz örnekler sunmaktadır.Diğer taşlar, metal menteşelerle birbirine tutturulmuşluğun izlerini taşımaktadır.

Çok sert bir taş olan Andesit örneği.Bu taşlar bilinmeyen bir topluluk tarafından kusursuzca işlenmiştir. Bazılarına göre belkide bu topluluk "lazer" kullandı.


Puma Pumku hakkında araştırmalar yapmış olan NASA uzay yolculuğu teknisyenlerinden Maurice Chatelain “ Uzaydan Gelen” adlı kitabında şöyle diyor ;
“ Çok eski atalarımız statik elektriği, elektriksel akımı, aküleri, yüksek akım üzerinde marangozluğu biliyorlardı.Onlar 1753 derecede eriyen platini ve ancak 19. yüzyılda keşfedilen aliminyumu kullanmışlardır.”



Puma Pumku’ nun varlığı klasik bilimle çatışmaktadır.Eski çağların taş ustaları eserlerini öylesine sebepsiz yapmamışlardır.Anlamak için çok daha fazla çalışmamız gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yukarı Git