1 Ocak 2016 Cuma

SACSAYHUAMAN’IN TAŞ DUVARLARI





SACSAYHUAMAN ’ IN TAŞ DUVARLARI


Sacsayhuaman'ın harika dev taşları.Alan Alford kitabında soruyor: "Neden bu insanlar daha az tehlikeli olan küçük taşlar yerine bu dev taşları kullandılar?" Belkide bu bilinmeyen topluluk bu tür inşaat tekniğinde bir zorlukla karşılaşmıyorlardı.Acaba o zamanın insanları bizim gelecekte sahip olacağımız teknik bilgiyemi sahipti?


Peru-Cuzco’daki Sacsayhuaman’ın taş duvarları büyük bir bimece olarak eski çağlardan karşımıza çıkmaktadır.Burası dünyanın en etkileyici kalıntıları arasında sayılmaktadır.1200 metre yükseklikteki dağda yapılmışlardır.




Taşlar sadece kendi ağırlıkları ve özenli şekilleri itibariyle birbirine tutturulmuşlardır.Yani çimento gibi bir madde kullanılmamıştır.Duvarlar çok sağlamdır. En büyük taş blok 7 metre yükekliğinde ve 100 ton ağırlığındadır !!! Bu yüzden bazı arkeologlar taşların “ilkel” yöntemlerle işlendiğine inanamıyor ve klasik bilimin kabul ettiğine karşılık karşı teoriler sunmuşlardır.Bu teorilerde levitasyon ve lazer ışınının kullanıldığından bahsediliyor.Bu taşlardaki mükemmel uyum ve yumuşak hatlar  analizlere göre hemen hemen imkansız gibi. Taşlar, duvarın yapım esnasında havada asılı durmuş olmalılarki, bu kadar ince ayrıntılı ebatlarda ve aralarına bir jilet dahi giremeyecek ustalıkla işlenmişlerdir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yukarı Git