1 Ocak 2016 Cuma

PASKALYA ADASI HEYKELLERİ




PASKALYA ADASI HEYKELLERİ


Heykeller, batılı insanların ilk gördükleri haliyle "ilginç kasklar" taşıyacak şekilde tekrar restore edildi.Ada sakinleri bile bunların kimin tarafından ve ne amaçla yapıldıklarını bilmiyorlar.Fakat, içinde tanrıların geldiği yumurta şeklindeki bir aracın bahsedildiği bir efsaneye sahipler. Bu bir uzay aracı olabilir mi?

Büyük Okyanus’ta bulunan ve volkanik bir ada olan Paskalya Adası, 1722 yılında Hollandalılar tarafından keşfedilmesinden bu yana büyük bir muammayı sunmaktadır bizlere.Bu adadaki bir çok şey burada yaşamış olan topluluğun ileri bir teknolojiye sahip olduğunu gösteriyor.300 adet tamamlanmış dev heykeller deniz kenarından okyanusa bakmaktadırlar.Kendileri hakkında geriye bir bilgi bırakmak istemeden bu devasa heykelleri oraya kim dikti ve neden?


Günümüzde 30 tonu bulan ve yıkılan bazı heykeller eski tekniklerle yerine dikilmeye çalışılmıştır.Ancak başarılı olunamamıştır.Ancak heykellerin ağaç kütükler kullanılarak dikildikleri düşünülmektedir.


Biraz inanılmazda olsa Von Daniken, adada kazayla kapalı kalan dünyadışı bir uygarlık tarafından ada sakinlerine bir lazer aygıtıyla bu heykellerin dikimininin öğretildiğidir.Tabiki her hipoteze inanmak zorunda değiliz.Batılılar adaya ilk geldiklerinde, heykellerin kırmızı bir şapka taşıdıklarını görmüşlerdi.


Bazı heykeller bununla birlikte 20 metre yüksekliğinde idiler.Ayrıca heykeller boyunlarında ağaçtan yapılmış paneller taşımaktaydılar.Panellerin üzerinde bilinmeyen bir dilde anlatımlar vardı.Garip olan şey panellerin yapılmış olduğu ağaç o adada yetişmiyordu.


Heykeller sanki dünya dışı ziyaretçilere benziyor ve kendilerini arayan diğer uzaylılara ‘bakın biz buradayız’ demek ve kurtarılmak için dikilmişlerdi.Kesin olan bir şey ise bu dev heykelleri dikenlerin bilmediğimiz bir sebeple aceleyle adayı terk etmeleri veya ortadan kaybolmalarıyla 200’ün üzerinde tamamlanmamış heykel çukurlarda terk edilmişlerdir.Bu heykellerden oluşmuş tümsek 55 metre yüksekliğe varmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yukarı Git