1 Ocak 2016 Cuma

MISIR : SFENKS’İN YAŞI




MISIR:  SFENKS’ İN YAŞI


Günümüzde Sfenks'in yapımı hakkında çizilen resimlerde binlerce kölenin, dev kaya parçalarını ağaç kütükler üzerinde taşıdıkları resmedilmektedir.Ayrıca Paskalya adası heykelleri ve Stonehenge' de böyle resmedilmektedir.Ancak, günümüzde bile bu gibi anıtları dikmek bizim için zorluklar çıkarıyorsa, nasıl olduda atalarımız böyle devasa eserleri ilkel metodlara güvenerek yaptılar?
Eski Mısır Uygarlığı ( M.Ö. 3200 – M.S.300 arası var olmuşlardır.) en göz alıcı eserleri bırakmıştır bizlere. Klasik bilime göre Sfenks 4500 yıldan beri giza piramitlerinin bulunduğu yerde ihtişamını sürdürmektedir. Kral Kefren tanrıların gücünü sembolize eden bu yarı insan yarı aslan eseri yaptırmıştır.


Fakat bu tarihleme son gelen bilgiler ışığında yanlış olma ihtimalini taşıyor.Halk bilimci ve Mısır araştırmacısı John Anthony West, klasik bilimin aksine bu yapıtın çok daha eski olduğunu iddia ediyor.Yaklaşık 15.000 yıl.


Teorinin dayandığı ilke aşınma ilkesidir.Sfenks’i oluşyuran tek parça kireç taşı su tarafından erezyona uğratılmıştır.Bunun sebebi uzun süren yağmurlar.West, Amerikalı jeoolog Robert Schlock’ tan yardım istedi. Başta saçma gelen bu fikir araştırmalar sonrasında değişti.Sfenks’in çevresindeki bölge ve tapınaklar su tarafından erezyona uğratılmıştı.


Bu kabartmalar 10 bin yıldan daha eski olduğu öne sürülen Sfenks ve Atlantis'in kayıp topluluğu ile ilgili olabilir mi?

İklim bilimcilere göre son 10.000 yıldan beri yok denecek kadar az yağmur düşmüştü bu çöllere.Bu yüzden Sfenks, Mısır bilimcilerinin bizi inandırdıkları yaştan 2 kat daha eski olabilir.Onlara göre 10.000 yıl önce Mısır ilkel avcıların yaşadığı bir yerdi.200 ton ağırlığındaki taş blokları kaldırıp yapılar yapan gelişmiş bir uygarlığın değil.O zaman Sfenks’i kim yaptı?

John West önce Sfenks’i ve çevresini araştıran bir guruba öncülük etti.Bazıları su erezyonunun çok büyük bir su baskını sonunda meydana geldiğini ve Atlantisin hayatta kalanları tarafından yapıldığı hipotezini öne sürdü.

West’e göre, Sfenks’i yapanlar henüz ortaya çıkarmamız gereken bir teknolojiye sahiptiler. Sfenks’in bulunduğu bölgeden çıkarılan taşlarla yapılan iki tapınak vardır.Bu taş blokların herbiri neredeyse 200 ton ağırlığındadır. Bilgilerimize göre eski Mısırlılar ses hakkında bir çok bilgiye sahiptiler.Acaba onların ataları ses dalgalarını kullanıp taş blokları kaldırmış olabilirlermi? 20. yüzyılda bilimadamları 2 yansıtıcı arasında küçük taşları ses dalgalarıyla havaya kaldırmayı başarmışlardı.Belki bu fikir okadarda imkansız değil.


West’in araştırmaları sonucunda meydana gelen olaylar arasında Medyum Edgar Cayce’ nin iddiaları önemli yer tutmaktadır.Ölümünden kısa bir süre önce Cayce, bir rüyasında Sfenks’in pençelerinin altındaki bir boşlukta, insanlık geçmişinin sırlarının saklı olduğunu gördü.Atlantis uygarlığından kanıtlar olabilirdi bunlar.Bunun üzerine yapılan sismolojik araştırmada, gerçektende Sfenks’in pençelerinin altında boşluklar bulundu.Bu boşluklar dikdörtgen şeklindeydi ve muhtemelen insanlar tarafından yapılmıştı.

Şu ana kadar bu boşlukların araştırılması ve bir şeylerin gün ışığına çıkarılmasına devletçe izin verilmemiştir.

Gize Piramidi.Günümüzdeki tarihlemeler yapının jeolojik evrimiyle çatışıyor.Acaba Kuzey Afrika'da çok daha eski bir uygarlık mı vardı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yukarı Git