1 Ocak 2016 Cuma

KRİSTAL KAFATASLARI




KRİSTAL KAFATASLARI


Meksika ve Orta Amerika’da bulunan kristal kafatasları en anlaşılmaz sanat eserlerinden biridir. Maya ve Aztek kalıntılarında bulunan bu kafatasları, bazı ufologlar tarafından dünyadışı ziyaretçilerle ilişkilendiriliyor.

En tanınmış kristal kafatası, 1927’de Mitchell – Hedges tarafından Belize’de Maya kalıntılarında bulunmuştur.Bir kafatasında, alttan bakıldığında, bir uzay gemisi kristalin içinde görülebiliyormuş.Bazı müzik ve rekler hatta bir ufoya ait hologram görüntüler bu kafatasından saçılabilir.(İnanılmaz gibi geliyor.Yinede biraz şüphe ediyor insan bunun doğruluğundan.)


Kafatasları birbirinden farklıdır.Gerek yapıldıkları zaman, gerekse kafatası şekli sebebiyle farklıdırlar.Ametist kafatası ünlüdür.Koyu mor renkli ametistten yapılmıştır. Bu kafatası uzun bir beyin boşluğuna sahiptir ve günümüz çizimleriyle uzaylı bir tür olan “ grilere ” benzemektedir.
Kristal kafatasları hakkın da bir çok teori vardır.Romantik bir teoriye göre, bunların anlamı ancak bütün kafatasları bulunduğunda ortaya çıkacak.Bilim bir çok mitte olduğu gibi spekülasyonlara sapmadan araştırma yapmalıdır.


Bu kafatasları söz konusu olunca eski Kızılderili ve Maya efsaneleri şaşırtıcı bir benzerlik gösterir.Geleneklere göre, 13 gerçek kristal kafatası vardır.Bunlar dünyaya, dünyadışı ziyaretçiler tarafından getirilmişlerdir.Bu eserler, insanlık hakkında önemlibilgiler içermektedirler.Hatta söylentilere göre bazı kafatasları “konuşabilmektedir”.Bu bir söylenti tabiki.Bu iki kültürün diğer bir ortak yanı ise, kristal kafataslarının mesajının anlaşılacağı tarih: 2012 YILI.


Michell – Hedges kafatası Hewlett – Packard şirketinin bilim adamları tarafından incelendiğinde, yaşı hakkında bir sonuca ulaşılamadı.Ancak elektriksel alanın artmasına yol açtığı anlaşılmıştır.Dikkati çeken diğer bir şeyde, bugünkü bilgisayar teknolojisinin geliştirilmesinde kristal araştırmalarının rolü olduğudur.Bazılarının düşündüğüne göre bu kafatasları, dünya dışı bir uygarlık tarafından dünyaya getirilmiş ve içine, bugün henüz çözemediğimiz şifrelenmiş bilgiler koymuşlardır.

Bir çok medyum, bu kristal kafataslarıyla deneyler yaptılar ve tarif edemedikleri bir güç hissettiklerini söylediler.Diğer bazı kişilere göre, bu kafataslarının birinin sahibi Joke Van Dieton, bunu iyileştirme amacına yönelik kullandı.Ve iddia ettiğine göre beynindeki tümör iyileşmiş.


Bazıları bu kafataslarının iyi karakterlerinden o kadarda emin değiller.Adrian G. Gilbert ve Maurice M. Cotterell, kitaplarında, Mitchell – Hedges kafatasının Maya rahipleri tarafından insanları yakmak için “yakma camı” olarak kullanıldığını düşünüyorlar.Başka Maya efsanelerine göre kafatası ölümü simgeliyordu.

Yapılan bilimsel bir analize göre Mitchell-Hedges kafatasının, o günkü ilkel teknoloji kullanılarak zımpara ile bu hale getirilebilmesi için, bir kişinin durmadan 300 yıl bu kristal parçasını zımparalaması gerekiyordu.Ne dersiniz hangisi daha mantıklı?



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yukarı Git