1 Ocak 2016 Cuma

DANZANTES GALERİSİ






DANZANTES GALERİSİ

Meksika’daki Oaxaca’da bulunan Danzantes Galerisinde dansçıları konu alan duvar rölyefleri vardır.Bunlar Olmekler’in uzaydan gelenleri tasvir ettiği düşünülen astronot başlıklı kafa heykelleriyle büyük benzerlikler göstermektedirler.

İnsan bu garip dansçıları tasvir edenlerin aynı Olmekler gibi Jaguar-Yaratık hayranı olduklarını görüyor.

Efsaneye göre Jaguar-yaratık(insan) jaguarla yakınlık kuran güçlü bir kadından doğmuştur.Rölyefler muhtemelen M.Ö. 1300 yıllarına tarihleniyorlar.

Fakat başkalarına göre bu rölyefler ilkel sanatçıların işi deği, aksine rölyefler, bu eski kültürün sahip olduğu bilim bilgisine yeni bir delil teşkil etmelidir.Belkide rölyefler o kadarda ilkel değiller ,belkide onlar sadece bizden farklı görünüşe sahip canlılardır.


Erich Von Daniken bunun gibi rölyefleri sınıflandırmak için 30 yıl uğraştı.Ona göre bunlar mitleri ,efsaneler değil ,olmuş olayları anlatıyorlar.Acaba bizler eski atalarımızın saçmalar derecesinde yazıp çizdiklerini ,tarih kayıtlarını böyle tuttuklarını düşünecek kadar bencil ve büyük burunlumuyuz.Bu gün ,yaptıklarını tarihten gizlemeye çalışanlara ne demeli?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yukarı Git