1 Ocak 2016 Cuma

MAYA PİRAMİTLERİ SANATI VE SORU İŞARETLERİ





MAYA PİRAMİTLERİ SANATI VE SORU İŞARETLERİ


Bir kitabında Daniken, rahip Crespi ile tanışmasını anlatıyor.(Ekvador – Cuenca). Crespi neredeyse bütün hayatını Cuenca’ da geçirmiş ve yerli hazinelerinin bekçiliğini yapmıştı.Daniken, üzerinde bir kaç piramit bulunan altın plaket almıştı.Diğer plaketlerde  güneş, yılan ve başka hayvanlar vardı.Ona göre gökyüzünden gelen ziyaretçiler temsil ediliyordu.

Buradaki resimdeki plakette, bir piramit, güneş, uçan yılanlar, büyük kediler, filler ve bilinmeyen yazı işaretleri vardır.

Plaketlerdeki bütün piramitlerin tepesi sivri uçludur.Ne gariptirki bu şekil piramit çizimi, piramitlerinin tepesini her zaman düz olarak yapmış bir topluluktan geliyor.(Mayalar ve İnkalardan bahsediyoruz.) Neden bu Güney Amerika’ da bulunan piramit çizimi Mısır’ dakilerle tıpatıp aynı?

İnsanlar bu uçan yılanların ne anlama geldiğini bulmaya çalıştı.Bazılarına göre göktanrılarını betimliyordu.Garip olan şey fillerdir.Ekvador’ da fil bulunmaz.Fakat 12 Bin yıl önce oradaydılar.Bu bölgede bir çok fil kalıntılarına rastlanmıştır.Daniken’ e göre bu plaketler düşündüğümüzden çok daha eskiler.Belkide bunları yapanlar çoktan tarihin derinliklerinde kaybolmuş başka topluluklardı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yukarı Git