1 Ocak 2016 Cuma

YERDEKİ VE KAYALARDAKİ DÜNYA DIŞI İZLER




YERDEKİ VE KAYALARDAKİ DÜNYA DIŞI İZLER

Yerküre sadece milyonlarca yıl süren erezyonlarla değil ,göz kamaştıran yerlere ve taşlara yapılan çizimlerlede şekillenmiştir.Bazen bu kaba sanateselerinin ne anlama geldiğini açıklayamıyoruz: Görünüşe göre turistleri kendilerine çeken ,bazen büyüklükleriyle onları ağzı açık baktıran ve turist rehberinin hakkında yaptığı klasikleşmiş açıklamalarından başka bir şeye hizmet etmez gibilerdir.

Maya hiyeroglifleri: İnsanlığın karanlık tarihini anlatan ancak çözülmeyi bekleyen eserlerden birisi
İngilteredeki ünlü Cerne Abbas’ın yaratığı gibi bir çok kaya çizimleri insanı şaşırtmaktadır.Hakkında bir çok süpekülasyon yapılmasına rağmen kaynağı ve anlamı hakkında neredeyse hiç bir doyurucu bir bilgi yoktur.Mısır piramitlerindeki gibi diğer çizimler ve kabartmalar büyük bir titizlikle yapılmışlardır.Ancak hiyorogliflerin ne kadarını okuyabiliyoruz? Dahası genellikle bize vermek istedikleri mesajları anlayamıyoruz.



Daha kafa karıştırıcı olanı ise Nazka (Nazca)’ daki devasa taş şekilleridir.Yakın zamanda batılılar tarafından keşfedilmiştir.Kimse şekillerdeki çizgilerin,hayvanların,spirallerin ve diğer geometrin şekillerin anlamını çözemiyor.Hatta orada yaşayan yerli halk bile bir fikir sahibi değil.Sadece havadan görülebilecek bir şekilde yapılmışlardır.Peki ama kimin görmesi için ?

Bu devasa yapılar ile onları yaparken küçük bir kaya resmiyle yetinmeyen sanatçıların anlatmak istedikleri arasındaki bağ nedir?Bir çok çizim büyük plan,ölçüm tekniği bilgisi ve hatta gelişmiş teknoloji gerektirmektedir.

Eğer bunları yapan sanatçılar eselerinin sonsuza dek yaşamalarını istemişlerse , o zaman turistik değerlerine ve taihimiz içinde hangi yere sahip olduğuna bakmamız gerekir.

Hindistan’ın gözden uzak ormanlık alan olan Madhya Pradesh eyaletinin Hoshangabad bölgesinde şaşırtıcı bir mağara resmi

Ne kadar fazla kanıt toplanırsa klasik tarihlemenin ne kadar daha az kesin olduğuna şahit oluyoruz.Teknolojimizin şu anki konumu itibariyle ,başka gezegenlerde hayat olabileceği fikri bize artık çok garip gelmiyor.Sanki tarih tekerrür eder gibi.Geçmiş atalarımız hakkında çok az bir bilgiye sahibiz ve kendimizi onlardan “daha insanca” görüyoruz.Ama belkide bu devasa çizimlerim bizlere söylemek istedikleri şeyler var.Eski efsanelerde dünyadışından gelen ziyaretçilerden bahsedilmekle kalınmıyor, onların tekrar geri gelecekleride belirtiliyor.Şimdi gelin atalarımızın o ziyaretçilerin gelecekte geri döneceklerini umdukları veya ölesiye korktukları zamana geri gidelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yukarı Git