1 Ocak 2016 Cuma

MACHU PICCHU





MACHU PICCHU


Machu Picchu 1460 ve 1470 yılları arasında yapılmış olabilir.Deniz yüzeyinden 2700 metre yükseklikte kurulmuştur.Kesin olan şey burasının bir inanç merkezi olduğuydu.Ve güneş tanrısı İnti ‘ye atfedilmişti.Bazı araştırmacılar, yapıların bir kısmının  M.S. 100 yıllarına ait olduğuna inanıyorlar. Eğer bu doğruysa, neden bu kadar her şeyden uzak ıssız bir yeri yapılarını kurmak için seçmişlerdir?


Peru’daki bu inanılmaz şehir ancak 1911 yılında keşfedildi.Bu İnka şehri, çok şükürki insanlık tarafından daha önceden keşfedilmediği için yağmacıları elinden kurtulmuş ve bir çok ayrıntısıyla sadece doğaya direnmek durumunda kalmıştır.Bu yüzden bakire bir antik şehir diyebiliriz.
Gelişmiş yapı gurupları, tapınaklar ve gözlem evleri yüzden fazla basamak (taraça) şeklinde yapılmış olup hiç bir yapı harcı kullanılmamıştır.Ayrıca su depoları ve itina ile yapılmış tarım alanları vardır.


Araştırmacı Maurice Chatelain’ e göre Machu Picchu’ nun yüksek dağların tepelerine yapılmasının (bu bir çok yapı için geçerlidir)  3 önemli nedeni vardır.


İnsanlık buz çaı sebebiyle gezegenin orta kısımlarına doğru göç etmiştir.
İnkalar’ın çok iyi bildiği astronomik bir sebebi vardı.
Çünkü “ uzay gemileri” kutup alanı yerine  Ekvator kuşağında bir yere daha kolay iniş yapabilecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yukarı Git