1 Ocak 2016 Cuma

OLMEK KAFA HEYKELLERİ




OLMEK KAFA HEYKELLERİ


Olmekler Orta Amerika’ daki bilinen ik topluluktur.İlginç sanat eserleri yapmış olup, harika kafa heykelleri sunuyorlar bizlere.

Olmek kültürü M.Ö. 1400’ lü yıllarda Meksika’da var oldu.Tarihsel olarak bir çok çıkarmaktadır bu kültür.40 kadar Olmek kolonisi olmasına rağmen bugün pek azı gün ışığına çıkartılmıştır.
Kesin olarak 16 adet çok büyük, insan başı şeklinde heykeller vardır.Bir çoğuda keşfedilmeyi beklemektedirler.Hepsinin ortak özelliği, koruyucu başlıklar taşımaları ve Afrikalı yüz hatlarına sahip olmalarıdır.



Meksika’ daki Ulusal müzede bulunan Olmek Başı. Bu heykel bazalttan yapılmıştır.Taşıdığı miğfer tartışmalara yol açmaktadır.

Bu arada, bir çok yarım kalmış kafa heykelleride bulunmuştur. Görünüşe göre insanlar acele ile orayı terk etmek zorunda kalmışlardır. Araştırmacı Alan Alford’ a göre, buralarda insanlık tarihi için önemli bulgular elde edilebilir.



Bu insanlar bazıları 30 tonu bulan kafa heykellerini uzaklardan buralara taşımışlardır. Ona göre başlıklar koruyucu miğferlere benziyor ve maden işçilerinin miğferleriyle karşılaştırılabilir.Eğer böyleyse, bu “ilkel kültür” gelişmiş bir teknolojiye sahipti.Bazılarına göre başlıklar “uzay kasklarına” benziyor.Dünya dışı ziyaretçiler gezegenimizi ziyaret etmek için koruyucu giysilere mi ihtiyaç dumuşlardı? Eğer öyleyse “Olmek başları” bunları mı tasvir ediyordu?

Bu 3000 yıllık Olmek Başı Meksika’ daki Villahermosa şehrindeki La Venta parkında bulunuyor. 24 ton ağırlığında ve 2 metre yüksekliğindedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yukarı Git