1 Ocak 2016 Cuma

SEDONA’DAKİ İLAÇ TEKERLEĞİ




SEDONA’DAKİ İLAÇ TEKERLEĞİ

İlaç tekerleği bir kızılderili (“yerli” diye adlandıracağız),sembolü olarak bilinmektedir.Ancak topraktaki daha eski büyük tekerleklerin daha ötelere uzanan bir anlamı vardır.Bazılarına göre bunlar Stonehenge’nin Kuzey Amerika’daki versiyonudur.Güneşin haraketleri ile ilgili bir takvim görevini gördüğü düşünülmektedir.Acaba bu, bir çok eski yerli efsanesinde karşımıza çıkan ,dünya dışından gelen ziyaretçilerin güneş sistemi bilgisinimi içermektedir?


Algonquian kabilesinin “yıldız bakiresi” efsanesinde avcı “Algon” bir yıldız tanrısının kızıyla evlenir.Algon ilk önce yerde bir daire keşfeder.Çevresinde ve içinde hiçbir ayak izi yoktur.Burası görünüşe göre dünyayı ziyeret eden dişi cinsiyetli yıldız insanlarının işidir.Bu eski efsane günümüzün Ufo gözlemlerine ve ekin çemberleriyle olan bağlantısını akla getirmektedir.


ABD-Arizona – Sedona’daki Büyük İlaç Tekerleği.Acaba bu takvimden öte bir önememi sahipti?Büyüklüğü ve yapılış yöntemi itibariyle havadan çok iyi bir şekilde görülmektedir. Acaba eski yıldız insanları için bir yer belirleyici olarak mı görev yapıyordu?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yukarı Git